Annonce
Trekantområdet

Forandringer på Østerstrand: - Det var ikke sådan, det så ud, da jeg var barn

8-årige Victoria får en sejltur på den oppustelige delfin. Allerede før klokken 11 var der en del folk folk i vandet ved Østerstrand søndag. Foto: Mette Mørk
Som altid lokkede det gode sommervejr massevis af folk til Østerstrand, men alt er ikke som det plejer. Siden årsskiftet er der sket flere ændringer, og mere er på vej.
Annonce

Fredericia: Efter langvarige forhandlinger og byggeri blev cirkelbroen færdig, caféen fik ny forpagter, og der er afsat 3,5 millioner kroner til ønsket om belysning.

Mens meget andet har stået i stampe siden udbruddet af coronavirus, kan det udsagn langtfra siges at være tilfældet for Østerstrand.

Corona-retningslinjer, cirkelbro og café eller ej, så trækker en sommerdag med temperaturer over 25 grader altid folk til den bynære strand ud til Lillebælt. Således også søndag, hvor der allerede fra om formiddagen var en del mennesker i vandet og på stranden.

Blandt nogle af de gæster, Fredericia Dagblad talte med, var de gode forhold blandt de primære årsager til, at det blev den og ikke en af de andre lokale strande, der var foretrukket.

- Det er meget fedt i forhold til, hvad vi har at byde på i Kolding. Det er børnevenligt, og der er gode faciliteter og pænt og rent. Så er der samtidig god plads. Alle kan være her, og det virker forsvarligt, siger Kim Møller Kjær, der bor i netop Kolding, og som havde taget turen til stranden med sin hustru, sine to sønner samt en nevø.

Annonce

Fredericias svar på Islands Brygge

Han er opvokset i Dronningensgade og hæfter sig ved den store udvikling, der har præget området siden dengang.

- Det er sjovt for mig at komme her, for det var ikke sådan, det så ud, da jeg var barn. Da var der bare en betonbro ud, men der var jo også mange mennesker dengang, siger han, mens en af sønnerne og nevøen hopper i vandet fra cirkelbroen.


Nu er vi landet og har fået fodfæste hernede, og vi har en ide om, hvad vi kan, og hvad stranden kan. Omvendt er vi også blevet beviste om, hvad vi måske skal gøre mere ud af

Brian Løkkegaard, medejer Urbania Beach Bar


Også en anden af søndagens strandgæster har bidt mærke i strandens forvandling over årene. Henriette Thykjær bor i Erritsø, men hun var også vant til at komme på Østerstrand som barn.

- Dengang var der kun en tre meter bred strand. Der er virkelig sket noget hernede, siger hun.

Ude i vandkanten skubber hendes forlovede rundt med hendes otte-årige datter Victoria, der sidder på en oppustelig delfin

Vennen Steffan Harndahl mener, at Østerstrand ligesom Island Brygge i København har udviklet sig til at være et oplagt mødested.

Annonce

Ny forpagter finder fodfæste

Brian Løkkegaard er medejer af Urbania Beach Bar, der for et par måneder siden overtog forpagtningen af caféen på Østerstrand. Han er blevet positivt overrasket over, hvor mange der benytter stranden - især når vejret er godt. Derfor kunne strandbaren også godt have ønsket sig en sommer med flere solskinstimer, men det ændrer ikke på, at han er fortrøstningsfuld i forhold til mulighederne for at drive forretning på stedet.

- Fredericia elsker Østerstrand, og det forstår jeg udmærket godt. Stranden er god og der er gode bade- og toiletfaciliteter. Der er rengøring hele dagen og rigtig fin kommunal indsats på alle fronter, så det er lækkert at færdes hernede.

Selvom der var mange mennesker på Østerstrand i løbet af weekenden, lyder der ros fra vagtchef Jesper Brian Jensen. Han fortæller søndag eftermiddag, at politiet har observeret mange mennesker på strandene i politikredsen, men at folk har været gode til at holde afstand. Foto: Mette Mørk

- Nu er vi landet og har fået fodfæste hernede, og vi har en ide om, hvad vi kan, og hvad stranden kan. Omvendt er vi også blevet beviste om, hvad vi måske skal gøre mere ud af, siger Brian Løkkegaard.

Annonce

Skal være helårsprojekt

Han er overbevist om, at strandbaren også kan tiltrække gæster i vinterhalvåret, hvis de rigtige aktiviteter og arrangementer bliver ført ud i livet.

- Der er mange tiltag, vi gerne vil sætte i gang, og det er vi i fuld gang med at planlægge. Vi vil gøre det til et helårsprojekt, men vi er godt klar over, at sommeren er højsæson for Østerstrand, siger Brian Løkkegaard.

Det kommende lys skal sættes op ved ankomst- og opholdsarealerne omkring badeanstalten og caféen samt langs den tre kilometer lange strandsti. Håbet er, at det kan lokke flere mennesker til om vinteren, og det er ikke utænkeligt, hvis man spørger Henriette Thykjær.

- Når jeg er sammen med min veninde, går vi ofte tur herned, og hvis man får et tæppe og noget varmt at drikke, så er her også fint om vinteren.

Men på en varm sommerdag er det kun småting, der kan sætte prikken og i’et, mener hun.

- Så skulle det være halv pris på softice, griner hun.

Julius og Oskar fik lavet vandbomber fra cirkelbroen. Foto: Mette Mørk
Både indenfor og udenfor cirkelbroen var der mange i vandet søndag. Foto: Mette Mørk
Henriette Thykjær fra Erritsø har set en stor forandring på Østerstrand, siden hun brugte stranden som barn. Søndag tilbragte hun en del af sin sidste sommerferiedag i sandet med sin forlovede Roger og vennen Steffan  Foto: Mette Mørk
Østerstrand på en varm augustsøndag. Foto: Mette Mørk
Østerstrand på en varm augustsøndag. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce