Annonce
Esbjerg

Forbløffet folketingsmedlem vil se nærmere på klagefrister

Folketingspolitiker Anders Kronborg(S) vil som medlem af Folketingets landdistriktsudvalg se nærmere på den tidsramme, Planklagenævnet har for at svare på klager fra Danmarks Naturfredningsforening. Han mener ikke, det er rimeligt, at små- og mellemstore virksomheder skal vente mere end et år på at få deres sag afgjort.

Ribe: Fredag besøgte folketingspolitiker Anders Kronborg(S) den byggeplads på Varde Hovedvej, hvor anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensen venter på at komme til at opføre et nyt virksomhedsdomicil for hans firma, JRJ Anlæg.

Jesper Rohr Jørgensen kan risikere at skulle vente helt frem til udgangen af andet kvartal 2020, før Planklagenævnet hos Nævnenes Hus i Viborg har taget stilling til den klage, som Danmarks Naturfredningsforening har indgivet mod den landzonetilladelse, Jesper Rohr Jørgensen har fået fra Esbjerg Kommune.

Anders Kronborg er medlem af Folketingets udvalg for landdistrikter og øer, og efter en indføring i sagen fra Jesper Rohr Jørgensen mener han ikke det kan være rimeligt, at anlægsgartneren skal vente så lang for at få en afgørelse på sin sag.

- Jeg må indrømme, at jeg har lidt ondt af en lokal erhvervsdrivende, der følger reglerne til punkt og prikke, og nu står i et dødvande med et ellers spændende projekt, siger Anders Kronborg, der er forbløffet over, hvor lang tid det skal tage at behandle en klage i en sag, der ellers ser enkel ud.

- For mig at se er der styr på planlægningen af byggeriet, der ser meget transparent ud. Jeg ser ikke dette som en kompleks sag i forhold til mange andre byggeprojekter, og det der springer i øjnene er den lange sagsbehandlingstid i en sag af denne karakter, for han har mange penge ude at svømme. At det skal tage så lang tid er ikke med til at skabe den vækst, vi gerne vil have i Danmark, og det bør ikke drukne i bureaukrati, siger Anders Kronborg, der nu vil tage sagen med tilbage til Christiansborg.

- Jeg vil nu sætte mig ind i sagen for at se den i den rette sammenhæng, for jeg synes, han burde få en afklaring meget hurtigere. Jeg tager sagen med tilbage til Christiansborg som et eksempel på, hvordan man burde kunne gøre dette hurtigere, smidigere og enklere, siger Anders Kronborg, der også håber Esbjerg Kommune vil foretage en evaluering for at se, om noget kunne være gjort anderledes i sagsbehandlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce