Annonce
forside

Forblivelsespligt stavnsbinder borgerne

LÆSERBREV: På kommunalbestyrelsesmødet den 20. december behandlede vi byrådsmedlemmer Bredebro Fjernvarmes A.m.b.a. anmodning om: Pålæg om forblivelsespligt.

Dette gælder alle aftagere af fjernvarme, som i dag aftager varme fra værket. Det betyder kort sagt, at alle de ejendomme, som allerede er tilsluttet Bredebro fjernvarme, er forpligtet til at betale de årlige faste afgifter til værket, uanset om man aftager varme eller ej.

Hvordan kan Venstre - Danmarks liberale parti - gå ind for at stavnsbinde borgere til en leverandør af fjernvarme?

Hvordan kan man som liberal politiker byde sine borgere dette her kort før døren smækkes i den 31. 12. 2018.

For det første vil kommunens øvrige fjernvarmeselskaber (for sent) komme med det samme ønske, og for det andet vil det sætte den fri konkurrence ud af spillet. For hvem kan hamle op med en konkurrent, der gennemsnitlig får 3800 kroner pr. tilslutning i faste afgifter pr. husstand?

Vi skal ikke favorisere enkelte leverandører. Vi skal tværtimod have mest mulig konkurrence, et frit marked hvor både bæredygtighed og kunderne er i centrum.

Det liberale samfund vi lever i i dag, giver os flere forskellige former for energi og muligheder for opvarmning, det skal vi værne om.

Julegaverne bliver også købt, hvor man finder dem bedst og billigst. Skal vi også stavnsbindes til bestemte butikker?

Hvad bliver det næste?

Må vi så bede vore liberale politikere om at føre liberal politik?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce