Annonce
forside

Forblivelsespligt stavnsbinder borgerne

LÆSERBREV: På kommunalbestyrelsesmødet den 20. december behandlede vi byrådsmedlemmer Bredebro Fjernvarmes A.m.b.a. anmodning om: Pålæg om forblivelsespligt.

Dette gælder alle aftagere af fjernvarme, som i dag aftager varme fra værket. Det betyder kort sagt, at alle de ejendomme, som allerede er tilsluttet Bredebro fjernvarme, er forpligtet til at betale de årlige faste afgifter til værket, uanset om man aftager varme eller ej.

Hvordan kan Venstre - Danmarks liberale parti - gå ind for at stavnsbinde borgere til en leverandør af fjernvarme?

Hvordan kan man som liberal politiker byde sine borgere dette her kort før døren smækkes i den 31. 12. 2018.

For det første vil kommunens øvrige fjernvarmeselskaber (for sent) komme med det samme ønske, og for det andet vil det sætte den fri konkurrence ud af spillet. For hvem kan hamle op med en konkurrent, der gennemsnitlig får 3800 kroner pr. tilslutning i faste afgifter pr. husstand?

Vi skal ikke favorisere enkelte leverandører. Vi skal tværtimod have mest mulig konkurrence, et frit marked hvor både bæredygtighed og kunderne er i centrum.

Det liberale samfund vi lever i i dag, giver os flere forskellige former for energi og muligheder for opvarmning, det skal vi værne om.

Julegaverne bliver også købt, hvor man finder dem bedst og billigst. Skal vi også stavnsbindes til bestemte butikker?

Hvad bliver det næste?

Må vi så bede vore liberale politikere om at føre liberal politik?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce