Annonce
Varde

Forbruger anmeldte pølsevogn: Blokeret håndvask udløser sur smiley

Family Food i Blåvand for et par år siden. Arkivfoto: Henrik Reintoft
En flamingokasse lå over håndvasken i Family Food Blåvand. Det er tredje gang, at pølsevognen får en sur smiley.

Blåvand: Pølsevognen Family Food Blåvand har ved et kontrolbesøg den 21. maj fået en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner. Kontrolbesøget skyldes, at en forbruger har henvendt sig til Fødevarestyrelsen.

Den sure smiley er udstedt, fordi der i pølsevognen ikke var adgang til håndvasken. Dermed kan der ikke foretages den fornødne personlige hygiejne for ansatte med kundebetjening. Sådan er vurderingen i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Ved kontrolbesøget var der placeret en flamingokasse oven på håndvasken, som derfor ikke kunne anvendes. Virksomheden oplyser til kontrolrapporten, at det er det eneste sted, flamingokassen kan stå.

Afløbet fra håndvasken var ikke tilsluttet noget afløb.

Ifølge kontrolrapporten anvender pølsevognen til vask af hænder en dunk med vand og skruer låget af, hælder vandet i en spand, som bliver tømt i offentlig kloak.

Under hele tilsynet på to timer anvendte den ansatte ikke mulighed for at vaske hænder, men brugte handsker. Denne procedure er tidligere godkendt, har virksomheden oplyst til Fødevarestyrelsen.

Annonce

Du kan selv tjekke smileys

  • Hvis du er tvivl, om en virksomhed har en glad smiley eller anmærkninger, kan du finde ud af det ved at taste den ind på findsmiley.dk.

Fødevarestyrelsen gav en vejledning

Pølsevognen blev af Fødevarestyrelsen vejledt om at etablere en hylde, hvor flamingokassen kan stå, så håndvasken kan anvendes.

Ud over den blokerede håndvask var der ingen anmærkninger.

To sure smileyer i 2017

Det var der til gengæld i juni 2017, da Family Food Blåvand fik to sure smileyer.

Ved et tilsyn for cirka to år siden var håndvasken også dækket af en flamingokasse, og personalet anvendte handsker. Dengang vaskede de ansatte dog ikke hænder i rent vand fra en dunk. Det var en procedure, der blev indført i forbindelse med, at pølsevognen fik en sur smiley.

På det tidspunkt blev pølserne desuden opbevaret for varmt, men det forhold er siden bragt i orden.

Senere i 2017 fik pølsevognen endnu en sur smiley for ikke at hænge kontrolrapporten med den sure smiley op.

Family Food Blåvand har hjemsted på Thulevej i Esbjerg. Det er Brian Steiness, som ejer Family Food Blåvand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce