Annonce
Varde

Forbruger anmeldte pølsevogn: Blokeret håndvask udløser sur smiley

Family Food i Blåvand for et par år siden. Arkivfoto: Henrik Reintoft
En flamingokasse lå over håndvasken i Family Food Blåvand. Det er tredje gang, at pølsevognen får en sur smiley.

Blåvand: Pølsevognen Family Food Blåvand har ved et kontrolbesøg den 21. maj fået en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner. Kontrolbesøget skyldes, at en forbruger har henvendt sig til Fødevarestyrelsen.

Den sure smiley er udstedt, fordi der i pølsevognen ikke var adgang til håndvasken. Dermed kan der ikke foretages den fornødne personlige hygiejne for ansatte med kundebetjening. Sådan er vurderingen i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Ved kontrolbesøget var der placeret en flamingokasse oven på håndvasken, som derfor ikke kunne anvendes. Virksomheden oplyser til kontrolrapporten, at det er det eneste sted, flamingokassen kan stå.

Afløbet fra håndvasken var ikke tilsluttet noget afløb.

Ifølge kontrolrapporten anvender pølsevognen til vask af hænder en dunk med vand og skruer låget af, hælder vandet i en spand, som bliver tømt i offentlig kloak.

Under hele tilsynet på to timer anvendte den ansatte ikke mulighed for at vaske hænder, men brugte handsker. Denne procedure er tidligere godkendt, har virksomheden oplyst til Fødevarestyrelsen.

Annonce

Du kan selv tjekke smileys

  • Hvis du er tvivl, om en virksomhed har en glad smiley eller anmærkninger, kan du finde ud af det ved at taste den ind på findsmiley.dk.

Fødevarestyrelsen gav en vejledning

Pølsevognen blev af Fødevarestyrelsen vejledt om at etablere en hylde, hvor flamingokassen kan stå, så håndvasken kan anvendes.

Ud over den blokerede håndvask var der ingen anmærkninger.

To sure smileyer i 2017

Det var der til gengæld i juni 2017, da Family Food Blåvand fik to sure smileyer.

Ved et tilsyn for cirka to år siden var håndvasken også dækket af en flamingokasse, og personalet anvendte handsker. Dengang vaskede de ansatte dog ikke hænder i rent vand fra en dunk. Det var en procedure, der blev indført i forbindelse med, at pølsevognen fik en sur smiley.

På det tidspunkt blev pølserne desuden opbevaret for varmt, men det forhold er siden bragt i orden.

Senere i 2017 fik pølsevognen endnu en sur smiley for ikke at hænge kontrolrapporten med den sure smiley op.

Family Food Blåvand har hjemsted på Thulevej i Esbjerg. Det er Brian Steiness, som ejer Family Food Blåvand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Annonce