Annonce
Varde

Forbruger anmeldte pølsevogn: Blokeret håndvask udløser sur smiley

Family Food i Blåvand for et par år siden. Arkivfoto: Henrik Reintoft
En flamingokasse lå over håndvasken i Family Food Blåvand. Det er tredje gang, at pølsevognen får en sur smiley.

Blåvand: Pølsevognen Family Food Blåvand har ved et kontrolbesøg den 21. maj fået en sur smiley og et bødeforlæg på 5000 kroner. Kontrolbesøget skyldes, at en forbruger har henvendt sig til Fødevarestyrelsen.

Den sure smiley er udstedt, fordi der i pølsevognen ikke var adgang til håndvasken. Dermed kan der ikke foretages den fornødne personlige hygiejne for ansatte med kundebetjening. Sådan er vurderingen i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Ved kontrolbesøget var der placeret en flamingokasse oven på håndvasken, som derfor ikke kunne anvendes. Virksomheden oplyser til kontrolrapporten, at det er det eneste sted, flamingokassen kan stå.

Afløbet fra håndvasken var ikke tilsluttet noget afløb.

Ifølge kontrolrapporten anvender pølsevognen til vask af hænder en dunk med vand og skruer låget af, hælder vandet i en spand, som bliver tømt i offentlig kloak.

Under hele tilsynet på to timer anvendte den ansatte ikke mulighed for at vaske hænder, men brugte handsker. Denne procedure er tidligere godkendt, har virksomheden oplyst til Fødevarestyrelsen.

Annonce

Du kan selv tjekke smileys

  • Hvis du er tvivl, om en virksomhed har en glad smiley eller anmærkninger, kan du finde ud af det ved at taste den ind på findsmiley.dk.

Fødevarestyrelsen gav en vejledning

Pølsevognen blev af Fødevarestyrelsen vejledt om at etablere en hylde, hvor flamingokassen kan stå, så håndvasken kan anvendes.

Ud over den blokerede håndvask var der ingen anmærkninger.

To sure smileyer i 2017

Det var der til gengæld i juni 2017, da Family Food Blåvand fik to sure smileyer.

Ved et tilsyn for cirka to år siden var håndvasken også dækket af en flamingokasse, og personalet anvendte handsker. Dengang vaskede de ansatte dog ikke hænder i rent vand fra en dunk. Det var en procedure, der blev indført i forbindelse med, at pølsevognen fik en sur smiley.

På det tidspunkt blev pølserne desuden opbevaret for varmt, men det forhold er siden bragt i orden.

Senere i 2017 fik pølsevognen endnu en sur smiley for ikke at hænge kontrolrapporten med den sure smiley op.

Family Food Blåvand har hjemsted på Thulevej i Esbjerg. Det er Brian Steiness, som ejer Family Food Blåvand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce