Annonce
Erhverv

Forbrugerombudsmanden lukker igen forbudt eksamenssalg

På hjemmesiden "FixMinOpgave" kunne gymnasieelever købe skoleopgaver til en selvvalgt karakter før sommerferien. Siden blev forbudt, genopstod og er nu forbudt igen.

Efter at have startet tidligere forbudt salg af opgaver op igen er manden fra Fixminopgave atter bremset.

Forbrugerombudsmanden har endnu en gang stoppet salget af eksamensopgaver til studerende. Det skriver Jyllands-Posten.

Før sommeren blev firmaet En Bedre Fremtid IVS og den tilhørende hjemmesiden Fixminopgave forbudt af Forbrugerombudsmanden.

Men i november startede manden bag, Frederik Drews, en lignende side, FMO Original, op igen.

Nu har Forbrugerombudsmanden fået nedlagt et såkaldt personligt forbud mod Frederik Drews ved Sø- og Handelsretten.

- Denne person fortsatte markedsføringen af opgavebesvarelser. Vi har derfor vurderet, at det var nødvendigt også at nedlægge et forbud over for personen.

- Det krænker almene samfundsinteresser, når man tjener penge på at sælge opgavebesvarelser.

- Desuden kan eleverne bortvises fra eksamen, hvis de afleverer en købt besvarelse. Det er efter vores vurdering groft og i strid med god markedsføringsskik, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen til Jyllands-Posten.

Onsdag i sidste uge skrev Ritzau, at En Bedre Fremtid IVS var under tvangsopløsning og at likvidator havde fundet flere hævninger af privat art i firmaet.

Men mediet Gymnasieskolen.dk kunne berette, at Frederik Drews havde startet FMO Original.

- Når de åbenbart ikke forstår budskabet, så er vi jo nødt til at arbejde på et lovforslag, der rammer bredt. Det er den vej, vi bliver nødt til at gå.

- Ellers fortsætter det her bare. Hele tanken har været at få det stoppet og gjort det kriminelt. Og det kræver formentlig et lovforslag, sagde undervisningsordfører hos Venstre Anni Mathiesen.

Ifølge Jyllands-Posten blev FMO Originals Facebookside allerede lukket onsdag, mens hjemmesiden blev lukket fredag på anmodning af Forbrugerombudsmanden.

Hvis Frederik Drews trodser det personlige forbud kan han blive idømt bødestraf eller op til fire måneders fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce