Annonce
Varde

Ægtepar vil gerne have deres 23.000 kroner retur: Men forsikring dækker ikke i tilfælde af pandemi

Hvidbjerg Strand Feriepark er landets eneste seksstjernede camping og ferieresort og har lige nu lukket på grund af coronakrisen. I højsæsonen er den en af Varde Kommunes største arbejdspladser med over 300 ansatte. Arkivfoto: John Randeris
Bente og Jens Lunde Sørensen fra Gredstedbro kan ikke ombooke eller få 23.058 kroner retur for fire hytter hos Hvidbjerg Strand Feriepark. Det er intet at komme efter ifølge Forbrugerrådet Tænk. Parret havde ikke tegnet afbestillingsforsikring.

Blåvand/Gredstedbro: Det, som skulle have været et brag af en familiesammenkomst i Kr. Himmelfartsferien, er indtil videre endt som en fuser. Ægteparret Bente og Jens Lunde Sørensen fra Gredstedbro har lejet fire Western Hytter på Hvidbjerg Strand Feriepark fra den 20. til den 24. maj. Samlet pris for fire dage er 23.058 kroner.

Men da det tidligere landmandsægtepar fra Jernvej på henholdsvis 74 og 73 år begge har hjerteproblemer, vil de gerne afbestille eller booke til et andet tidspunkt på grund af coronakrisen.

Til det har Hvidbjerg Strand Feriepark i en mail svaret:

- Afbestillingen gælder kun, hvis man har den med i sin booking. Vi kan ikke flytte noget, der er booket i maj måned, da vi ikke ved, hvad der sker til den tid.

Modsat mange andre campingpladser har Hvidbjerg Strand Feriepark lukket campingpladsen til foreløbigt den 13. april og har i den periode tilbudt kunderne at booke om.

Annonce

Ingen fortrydelsesret

  • Når man køber en vare eller tjenesteydelse over nettet, så er der en 14 dages fortrydelsesret ifølge lov om forbrugeraftaler. Men der er en række undtagelser, og det er leje af sommerhuse og hytter blandt andet omfattet af.
  • § 18 styk 2 punkt 12: Levering af tjenesteydelser i form af logi undtagen til beboelsesformål, transport af varer, biludlejningsvirksomhed, forplejning eller tjenesteydelser i forbindelse med fritidstilbud, når det følger af aftalen, på hvilken dato eller inden for hvilken bestemt periode den pågældende tjenesteydelse skal udføres.
  • Så rådet er altid og uden undtagelse at tegne en afbestillingsforsikring.

Forsikring dækker ikke

Jens Lunde Sørensen fortæller, at de ikke havde købt en afbestillingsforsikring til 295 kroner, da de i forvejen har en forsikring via deres Mastercard. Men den dækker ikke i tilfælde af pandemi som med covid-19.

- Vi er skuffede over, at vi ikke kan få vores penge tilbage, siger Jens Lunde Sørensen.

Men ifølge Forbrugerrådet Tænk, så er der intet at udsætte på Hvidbjerg Strand Ferieparks afvisning:

- Det er så de vilkår, man er gået med til. Det er ikke ulovligt, siger jurist Martha Nør Kjeldsen fra Forbrugerrådet Tænk.

Hvis ægteparret havde tegnet en afbestillingsforsikring hos Hvidbjerg Strand Feriepark, så kunne de for et gebyr på 500 kroner få alle penge retur, hvis de afbestilte 60 dage før ankomst.

- Jeg er med på, at det er mange penge. Slå koldt vand i blodet. Du står med en branche, der lige nu bløder, siger jurist Martha Nør Kjeldsen fra Forbrugerrådet Tænk.

Den der aflyser taber

Det med at slå koldt vand i blodet skal menes helt bogstaveligt. For ingen ved, hvordan situationen ser ud i Kr. Himmelfartsferien.

- Udgangspunktet vil være, at den, der aflyser, kommer til at stå med tabet. Hvis de ikke åbner, så har campingpladsen ikke leveret en ydelse og skal aflevere pengene, siger Martha Nør Kjeldsen.

Direktør Steen Slaikjær fra Hvidbjerg Strand Feriepark ønsker ikke at stille op til et interview om situationen på campingpladsen.

Jurist Martha Nør Kjeldsen fra Forbrugerrådet Tænk kan kun opfordre folk til at tegne en afbestillingsforsikring, når man lejer hytter og sommerhuse til et betragteligt beløb. Men hvis campingpladsen har lukket, så er udgangspunktet, at man kan få sine penge tilbage, da man så ikke har fået en ydelse. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Johnny fulgte lysten til et anderledes hjem: En rund drøm af et hus

Annonce