Annonce
Kolding

Forbryderne er rykket online: Politiet har fået rekordmange anmeldelser om økonomisk kriminalitet

Størstedelen af den økonomiske kriminalitet bliver begået på nettet, hvor man blandt andet kan beskytte sig ved at kigge efter e-mærket. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kolding er topscorer i antallet af anmeldelser om økonomisk kriminalitet i Sydøstjyllands Politi. Politiinspektør forklarer, at den økonomiske kriminalitet primært foregår på nettet.
Annonce

Kolding: Kriminaliteten er i høj grad flyttet over på internettet. I hvert fald når man snakker økonomisk kriminalitet.

Af politiets statistikbank fremgår det nemlig, at 949 personer fra Kolding Kommune i løbet af 2020 har indgivet en anmeldelse om økonomisk kriminalitet. Det er det højeste antal i statistikbanken, og en markant stigning i forhold til 2019, hvor tallet var 505.

- Vi har ikke nogen krystalkugle, men vores forventning er, at kriminaliteten fortsætter med at flytte sig over på nettet. Det gør den økonomiske kriminalitet i særdeleshed, for det er der, der er rigtig gode muligheder for at svindle og bedrage, siger Jesper Bøjgaard Madsen, der er politiinspektør og leder af Sydøstjyllands Politis efterforskningscenter.

Han forklarer, at det er typisk i forbindelse med samhandel på internettet, at den økonomiske kriminalitet sker. Der er brede spillebaner for de økonomisk kriminelle på internettet, hvor forbrydelserne typisk sker de steder, hvor der er adskillige steder, borgerne kan handle med hinanden. Det er alt lige fra sociale medier til platforme, der er beregnet til decideret samhandel.

Annonce

Seriekriminelle

Der er dog også gode nyheder at hente. For politiet er samtidig også lykkedes med at lave over 1000 sigtelser for økonomisk kriminalitet i løbet af 2020. Det er også det højeste antal i statistikbanken.


Vi har ikke nogen krystalkugle, men vores forventning er, at kriminaliteten fortsætter med at flytte sig over på nettet. Det gør den økonomiske kriminalitet i særdeleshed, for det er der, der er rigtig gode muligheder for at svindle og bedrage

Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør


- Der er ingen tvivl om, at det, der er lykkedes for os, er at få fat i nogle af dem, der er serie-økonomisk kriminelle. Altså, dem, der snyder flere og dermed også bliver sigtet for flere forhold, forklarer Jesper Bøjgaard Madsen.

- Det er typisk i forbindelse med samhandel på internettet, hvor der er nogen, der gør sig skyldig i flere overtrædelser. Det er dem, vi i særlig grad er lykkedes med at komme efter, fortsætter han.

Kolding Kommune er den kommune i Sydøstjyllands Politikreds, hvor der har været klart flest anmeldelser om økonomisk kriminalitet. I Vejle, der ligger nummer to på listen, har der været 649 anmeldelser i 2020. I hele politikredsen er der i løbet af sidste år blevet indgivet 3015 anmeldelser om økonomisk kriminalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce