Annonce
Sønderborg

Forbud får store konsekvenser i Sønderborg

Nord-Als Musikfestivals 40 års jubilæum er aflyst på grund af corona.Foto: Timo Battefeld
Regeringens forbud mod større arrangementer til og med august kommer til at påvirke Nord-Als Musikfestival, Rock i Mølleparken, byfester, ringriderfester, kulturnatten og den stort anlagte genforeningsfest på Dybbøl Banke den 11. juli.
Annonce

Sønderborg: Da statsminister Mette Frederiksen mandag aften annoncerede, at der til og med august er forbud mod større forsamlinger, ramte det over hele Sønderborg Kommune, som har kalenderen fyldt med store kulturbegivenheder i maj, juni, juli og august.

I flere år er der blevet arbejdet på en stor genforeningsfest lørdag den 11. juli på Dybbøl Banke. Dagen skulle markere, at det er 100 år siden, at der blev holdt en genforeningsfest samme sted med flere tusind deltagere. Kongefamilien skulle deltage, og der var lagt et stort program for hele dagen.

Samme weekend er der ringriderfest i Sønderborg, som skulle vare fra fredag til mandag med ringridning og fest i byen alle dagene. En begivenhed, der tiltrækker mange turister. De fleste ringriderfester i Sønderborg Kommune bliver formentlig ramt som Broager Ringridning, der hvert år har et stort ringrideroptog fredag aften i slutningen af juni med udklædte cykelryttere.

I juni skulle Rock i Mølleparken begynde årets lange række af koncerter for op til 4500 mennesker hver aften. Også byfesterne i Sønderborg og Nordborg bliver påvirket af forbuddet.

Nord-Als Musikfestival fylder i år 40 år, og det skulle markeres med ekstra meget godt musik for publikum. Derfor var der sat ekstra penge af til musikprogrammet, der nu må aflyses.

Også den populære Kultur- og Idrætsnatten i Sønderborg i slutningen af august bliver påvirket. Flere tusind mennesker kommer til Sønderborg for at opleve foreninger og kulturliv på havnen i Sønderborg.

Alt dette, Skovby by Night og mere til er nu aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce