Annonce
Læserbrev

Forbud mod gødskning og pløjning i Varde Ådal

Jeg tror alle de der ønsker, at vi har noget at leve af i Varde Kommune – at de også har fulgt debatten om et nyt lovforslag, der drejer sig om forbud mod gødskning og pløjning, der er på vej – igen. Lovforslaget har været der før – det er fjernet før – og nu vil regeringen have det på igen.

Min appel til beslutningstagerne skal være, at man går et spadestik dybere inden man træffer beslutning, og forholder sig til, at lodsejere og erhverv skal kunne have et udkomme af deres indsats på egen jord.

Det er min opfattelse, at den foreslåede kompensation, langt fra dækker det aktuelle tab, som en del lodsejere vil kunne blive udsat for, og som kan betyde, at de må dreje nøglen på deres virksomhed.

Jeg håber også Folketinget vil forstå, at et forbud mod gødskning, kan betyde, at §3-arealer bare får lov at ligge hen. Nogen skal ”passe” naturen, for at den bliver som ”vi” gerne vil have den. Jeg kørte igennem å-dalen fra Janderup til Billum den anden dag, og jeg håber ikke Varde ådal, fremadrettet bare skal være tilgroet i rørskov, som man kan se enkelte steder idag. Rørskov giver i hvert fald ikke den type fugleliv, som jeg hører nogen gerne vil have.

Min sidste appel er, at bliver lovforslaget vedtaget, så bør det indeholde, at det baseres på indgåelse af frivillige aftaler med lodsejerne.

Preben Friis Hauge. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce