Annonce
Vejen

Fordele og ulemper blev vendt og drejet

Indehaveren af BJ Agro ved rejsegildet på virksomhedens nybyggeri. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Valg af byggegrund var ikke nemt, da virksomheden BJ Agro skulle finde placering til ny produktions- og lagerhal. Vejen Kommune blev taget med på råd.
Annonce

Hovborg: Indehaveren af BJ Agro, Benny Jensen, havde muligheder nok, da han skulle vælge, hvor virksomhedens nye produktions- og lagerhal skulle placeres.

Fordele og ulemper blev vendt og drejet, og det endte med, at han tog Vejen Kommune med på råd. Kun én ting var sikkert, der skulle bygges i Vejen Kommune. Men placeringen af det nye byggeri kunne være både tæt ved motorvejen, i nærområdet eller hjemme ved privaten.

Annonce

Hører til i Hovborg

BJ Agro, der har specialiseret sig i at producere flydende gødning til planteavl, biogas og rensningsanlæg, har indtil nu haft opdelt administration og produktion på henholdsvis landet og ved motorvejen. Efter at have fået belyst de forskellige muligheder blev placeringen af den nye produktions- og lagerhal dog vedtaget med et stærkt argument. Virksomheden hører nemlig til på landet, og Hovborg er der, hvor virksomheden har hjemme.

- Vi har haft en rigtig god beslutningsproces. Vejen Kommune var med deres proaktive tilgang med til at hjælpe os med at finde en byggegrund, der passede til vores behov og vores tanker. Modningsprocessen tog lidt tid, men da det blev afgjort, tog det hele pludselig fart, siger Benny Jensen, direktør for BJ Agro, i en pressemeddelelse.

I efteråret 2019 samlede BJ Agro et team af egne rådgivere og kommunens sagsbehandlere indenfor både planlægning og byggesagsbehandling til miljø- og vejteknikere. Her blev alle tænkelige emner vendt – både i forhold til placering af byggeri, vejadgang, spildevand, timing af byggeprocessen m.v.


Vi har haft en rigtig god beslutningsproces. Vejen Kommune var med deres proaktive tilgang med til at hjælpe os med at finde en byggegrund.

Benny Jensen


Købsaftalen blev underskrevet ved juletid og herefter overgik samarbejdet om byggeriet med BJ Agros rådgiver Tegnestuen Mejeriet og Vejen Kommune. Selvom der kom corona, og Danmark pludselig lukkede ned, så skete det modsatte i byggebranchen. BJ Agros entreprenør Erik Møberg fra Hejnsvig havde fokus på at komme i gang hurtigst muligt, så der skulle indhentes nærmere præciseringer og data, som Vejen Kommune leverede hurtigt og smidigt trods hjemsendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce