Annonce
Debat

Fordeling af landbrugsjord skal ske uden tvang

20,4 procent af Varde Kommunes samlede areal er lavbundsjorde. Det er drænet via dræn eller, som her, afvandingsgrøfter. Foto: Henrik Reintoft

Læserbrev: I et læserbrev søndag 2. maj appellerer Gunner Poulsen fra SF til, at byrådet skal indkalde til et møde om såkaldt ”multifunktionel jordfordeling”. Hvorfor skal det hedde sig, at det skal være byrådet, der skal tage stilling til, hvordan landmændenes jord skal fordeles?

Daniel Sørensen, byrådskandidat for Venstre i Varde Kommune. PR-foto

I Varde Kommune har vi kloge og fagligt dygtige landmænd, som gennem Sydvestjysk Landboforening har et rigtig godt samarbejde med kommunen. Lad os da ikke ødelægge det med forslag om tvang fra byrådet på, hvordan jorden skal fordeles til udtagning af lavbundsjord.


Annonce

Jeg er enig med Gunner Poulsen om, at landmændene skal omstille sig, men der kommer aldrig noget godt ud af, at det skal være med tvang.

Uddrag af læserbrevet


Landmændene er selv udmærket klar over problemstillingen. De er mere end villige til at arbejde hårdt for at klimaomstille. Hvorfor ikke udnytte det samarbejde, som der i forvejen er, til at sparre med landmændene, så de frivilligt kan afgøre, hvordan og hvornår de omstiller sig. En landmand, som alligevel er på vej på pension, kan måske nemmere udtage noget jord, fordi han ikke skal producere så meget mere og kan eventuelt bruge det som jagtmarker eller lignende. Modsat en ung landmand, som virkelig har brug for at kunne udnytte jorden til at dyrke, fordi han skal producere i mange år.

Baggrundene er forskellige. Det skal der være større respekt for. Jeg er enig med Gunner Poulsen om, at landmændene skal omstille sig, men der kommer aldrig noget godt ud af, at det skal være med tvang. Samarbejde og sparring er vejen frem i sådan en omstilling, samt at frihed og fællesskab skaber bedre løsninger. Udtagning af jord til dyrkelse bør byrådet ikke blande sig i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce