Annonce
Vejen

Fordobling af indbrud: Indbrudstyvene er tilbage i Vejen Kommune

Dette har været et sjældent syn efter en målrettet politiindsats og coronaepidemien, men nu stiger tallene for indbrud igen. Modelfoto: Colourbox
Efter en periode med fald på kurven ser det ud, som om indbrudstyvene er på vej tilbage til Vejen Kommune. Antallet af anmeldte indbrud er steget fra 14 til 28, når man sammenligner 2. kvartal 2020 med 2. kvartal 2021.

For første gang i lang tid stiger antallet af anmeldte indbrud i private hjem i Vejen Kommune. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort for 2. kvartal 2021.

I de seneste år har antallet af indbrud været faldende - både i Vejen Kommune og resten af landet. Nedlukningen i 2020 og begyndelsen af 2021 har desuden givet tallene et ekstra dyk, men i takt med genåbningen vender indbrudstyvene nu tilbage.

- I de sidste mange kvartalsopgørelser på indbrudsområdet har vi set en pæn nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo Trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd, i en pressemeddelelse.

Annonce


I de sidste mange kvartalsopgørelser på indbrudsområdet har vi set en pæn nedgang. Nu ser vi pludselig en stigning, og det minder os om, at den lykkelige situation, at Danmark nu er åbnet op igen, også har en bagside.

Britt Wendelboe, programchef i Bo Trygt


I Vejen Kommune blev der i 2. kvartal 2020 anmeldt 14 indbrud. I 2. kvartal 2021 lå tallet på 28 indbrud. Der er altså sket en fordobling sammenlignet med 2. kvartal sidste år.

- Vi skal helst ikke inspirere indbrudstyvene til at genoptage deres aktiviteter, så det gælder om, at vi alle hjælper hinanden med at passe på vores hjem, siger Britt Wendelboe.

Få huset til at se beboet ud

Sommerferien er normalt et af de tidspunkter på året, hvor indbrudstyvene er mest aktive, men der er heldigvis gode råd at hente hos Bo Trygt. Her er budskabet klart - det handler om at få ens hjem til at se beboeligt ud.

- I sommerferien handler det meget om at få sit hjem til at se beboet ud og få koordineret med sine naboer, hvem der er hjemme hvornår, og at man i kvarteret lige sørger for at gå en runde om hinandens huse, generelt holder øje og hilser på fremmede, man ikke har set før. De gode råd er hørt før, men vi bliver ved med at gentage dem, for vi ved, at det er dem, der virker, siger Britt Wendelboe.

Og ifølge hende, skal man fortsætte de gode takter efter ferieperioden, så indbrudstyvene ikke indtager boligkvartererne igen.

- Også efter ferieperioden gælder det om at have gode naborelationer og hjælpe hinanden med at skabe liv i boligområderne. Selvom samfundet nu er åbnet igen, vil mange formentligt stadig arbejde mere hjemmefra, end de har gjort hidtil. Tal med dine naboer om, hvornår I arbejder hjemme, og har du et telefonopkald, så tag det, mens du går en tur i dit nabolag. Vi skal indtage vores boligkvarter, så indbrudstyvene ikke gør det, lyder det fra Britt Wendelboe.

Er man alligevel utryg med situationen eller har brug for at få vejledning omkring forebyggelse af indbrud, så kan grundejerforeninger, vejlaug og lignende bestille et gratis besøg af en indbrudsekspert på botrygt.dk.

I tabellen ses udviklingen over indbrud i private hjem i Syd- og Sønderjylland i 2. kvartal i 2018-2021.

Vejen Kommune: Indbrud i private hjem i 2. kvartal i 2018-2021

2. kvartal 2018: 25

2. kvartal 2019: 21

2. kvartal 2020: 14

2. kvartal 2021: 28

Fem råd mod indbrud

 1. Vær en aktiv nabohjælper

2. Tænd lys ude, og klip hækken

3. Gør det svært at bryde ind

4. Undgå tyvekoster – brug sikre betalingsformer

5. Ring 114 ved mistanke om indbrud

Annonce
Navne For abonnenter

Trods ordblindhed: 22-årige Kathrine styrer populær plakatvirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

34-årig måtte undvige og endte i autoværnet: Modkørende kørte direkte mod ham i forkert vejbane

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Annonce