Annonce
Sydjylland

Fordobling på et døgn: 13 coronasmittede syddanskere i kritisk tilstand

47 personer i Region Syddanmark er nu indlagt med coronavirus. 13 er på intensiv. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Fra tirsdag til onsdag steg antallet af coronasmittede borgere i regionen på intensivafdeling fra 7 til 13. 47 er nu indlagt.
Annonce

Sag: Antallet af meget syge syddanskere med coronavirus er stærkt stigende. Fra tirsdag til onsdag blev antallet af patienter i kritisk tilstand næsten fordoblet fra 7 til 13. 12 er i respirator. Samtidig steg antallet af indlagte med coronavirus i Region Syddanmark fra 36 tirsdag til 47 onsdag.

Dermed er antallet af indlagte steget markant efter at have ligget på et stabilt niveau over weekenden. Både lørdag og søndag var tallet således 26, mens tre yderligere var blevet indlagt, da regionen oplyste tallet mandag middag.

Også på landsplan steg antallet af indlagte markant fra tirsdag til onsdag, hvor det gik fra 301 til 350. Dermed er tallet steget med omkring 50 to dage i træk efter fire-fem dage med en daglig stigning på 20-25.

Også antallet af patienter på intensiv er tilsvarende steget markant de seneste dage. Der er nu 87 patienter på intensivafdelinger landet over. Tirsdag var tallet 69. Søndag var det blot 46, og antallet af intensivpatienter er således næsten fordoblet på tre dage.

Region Hovedstaden er klart værst ramt. 39 af de 87 har således hjemme i hovedstaden, mens 170 af de 350 indlagte er fra Region Hovedstaden.

Region Nordjylland har færrest indlagte. Her er 23 på sygehuset, hvoraf syv er på intensiv.

I Danmark er nu 1.715 personer smittet, mens der er konstateret 34 dødsfald. Mandag var tallet 24, mens det var 32 tirsdag.

Ifølge Sundhedsstyrelsen omfatter tallet dødsfald, der er registreret indenfor 60 dage efter påvist covid-19 infektion. Coronavirus er ikke nødvendigvis årsagen til dødsfaldet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce