Annonce
Vejen

Fordragelige vikinger

Janus Lynggaard - genvalgt som formand for Jels Vikingerne. Foto: Martin Ravn
I modsætning til det seneste stormøde gik Jels Vikingernes generalforsamling stort set helt fredeligt.

JELS: Mange havde forventet er bråvallaslag, da Jels Vikingerne mødtes til generalforsamling i weekenden, men de blev skuffede - eller positivt overrasket alt efter temperament - oven på krigsstemningen og mudderkastningen på stormødet for nogle måneder siden.

Det lagde sikkert en dæmper på gemytterne, at Bruno Bennedsen, der blev gået som formand i sommer, slet ikke ønskede at genopstille. Connie Schmidt Kristensen trak sig også. Det skete, fordi hun følte sig truet, sagde hun.

Ovenpå generalforsamlingen ser bestyrelsen sådan ud: formand Janus Harloff Lynggaard, næstformand Rasmus Kissow Holm, regnskabsfører Manja Ploug, sekretær Carsten Wertling, Anette Fogh, Henrik Paasch og Leo Møller.

Suppleanter: Anders Paasch og Lene Roose Hansen.

- Vi glæder os til at trække i arbejdstøjet og få sat retning for de kommende vikingespil Jels, skriver Janus Harloff Lynggaard til medlemmerne.

- Tak til alle vikinger for den store interesse og engagement, I har vist i efteråret og på den netop gennemførte generalforsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce