Annonce
Aabenraa

Foredrag: Efter poden er flyttet hjemmefra

Heidi Agerkvist er psykolog med speciale i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Pressebillede
Livet ændrer sig for mor og far, når ungerne flytter hjemmefra. Aabenraa Bibliotek står bag foredrag om, hvad man så gør.
Annonce

Aabenraa: De 240 danske efterskoler har succes. Lige nu er over 30.000 unge drenge og piger ved at lære hinanden på skolerne. Det betyder også, at cirka lige så mange familier mangler poderne i familiehverdagen.

Flytningen, enten permanent eller for et år på efterskole, kan efterlade en stor gruppe forældre i huse, der pludselig føles store og tomme. Meningsløshed og forvirring kan ramme med en uforudset kraft, og mange føler sig slået ud og er skamfulde over det.

Fænomenet hedder Empty Nest Syndrom (tom rede-syndromet) og er stadig relativt ukendt i Danmark.

Det betyder, at de fleste, der rammes af det, tror, de er de eneste, der har det sådan. Dermed føler de sig forkerte, skammer sig og går alene med det.

På Aabenraa Bibliotek kan man tirsdag 8. september kl. 19 komme til et foredrag med Heidi Agerkvist, der er psykolog med speciale i børnefamiliehverdagen, forældreskabet og parforholdet. Hun vil give gode råd og forklare, hvorfor meningsløsheden pludselig indfinder sig, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Foredraget på Aabenraa Bibliotek kan også streames simulatant online på din telefon, tablet eller computer. Tilmelding på aabenraabib.dk er nødvendig - både til foredraget live og online. Link til streamingen sendes kort tid før foredraget begynder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Ikea sætter kurs mod Møgeltønder

Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce