Annonce
Trekantområdet

Foredrag: Feltpræst fortæller om lejrliv i Irak

Feltpræst Jes Rønn Hansen øver sig på skydebanen. PR-foto

Brenderup: Foreningen Projekt Cheptigit Primary School - Kenya arrangerer forskellige aktiviteter for at tjene penge, som går ubeskåret til projektet. I den forbindelse holder feltpræst og sognepræst i Strib, Jes Rønn Hansen, et foredrag på Anna Trolles Skole i Brenderup 14. november klokken 19. Han fortæller om livet som feltpræst:

- Jeg har i foråret 2019 været udsendt som feltpræst ved de danske soldater i Irak. Opgaven dernede er at være med til at uddanne irakiske sikkerhedsstyrker og på den måde støtte kampen mod terror. Min opgave var jo at være præst for en flok unge mennesker. At bo på en militærbase har mange mindelser om et klosterliv. Man er begrænset i sin udfoldelse, og det kan være svært for nogle. Men det har også sine klare fordele. Der er en nemlig en forunderlig frihed i at være bundet til ét sted og én opgave, fortæller feltpræsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce