Annonce
Varde

Foredrag i Janderup: Et liv i selskab med konger og tiggere

Erik Norman Svendsen holder foredrag i Janderup. Arkivfoto

Janderup: ”Dronningens Vagtmester” hedder titlen på en drengeroman af Carit Etlar, men er der nogen, der burde kunne bære den titel i nutiden, så er det vel Erik Norman Svendsen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om et foredrag af netop Erik Norman Svendsen, som tidligere var kongehusets egen præst, biskop over Københavns Stift, generalsekretær i Kirkefondet og meget mere.

Det er lokale kulturforeninger i Janderup, som står sammen bag det traditionsrige Efterårsmøde med foredraget af Erik Norman Svendsen. Arrangementet er på Janderup skole tirsdag 5. november kl. 19.

Erik Norman Svendsens foredrag tager udgangspunkt i selvbiografien "Fra Nørrebro til Nørregade". Et langt liv som præst, provst og biskop, debattør og kirkelig igangsætter. Erik Norman Svendsen fortæller om et begivenhedsrigt liv i selskab med konger og tiggere og i kirkens tjeneste hele verden rundt.

Der opkræves entré for foredrag og kaffebord.

Foredraget støttes af Statens Kunstfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce