Annonce
Trekantområdet

Foredrag i sognehus: Sygeplejerske fortæller om sundhedsprojekt i Gambia

I Gambia støtter foreningen SOS-Gambia et sundhedsprojekt med hjælp til selvhjælp. Privatfoto

Nørre Aaby: Onsdag 20. november får Seniorskolen i Nørre Aaby besøg af sygeplejerske Susanne Skov Petersen, som i 2004 sammen med andre stiftede foreningen SOS-Gambia.

Susanne Skov Petersen arbejdede i en periode som frivillig på Health Centret, og den manglende hygiejne på centret blev incitamentet for Susannes opstart på et støtteprojekt.

Målet er hjælp til selvhjælp og at hjælpe børn og unge til skolegang og uddannelse. Der er bygget skole og tilbygning, som de lokale selv har været med til at bygge.

Når der kommer donationer af penge til elever eller inventar fra Danmark, er SOS-Gambia på pletten og sørger for, at det bliver fordelt i de rette hænder - og de frivillige betaler selv for deres rejse derud.

Arrangementet foregår i sognehuset, Kirkevej 45A, klokken 14-16 med indlagt kaffepause.

Ingen tilmelding, og man betaler blot ved døren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce