Annonce
Esbjerg

Foredrag om kød, klima og klodens fremtid

Der er klimaforedrag på Tobakken onsdag aften. Pressefoto

ESBJERG: Det er ikke altid let at blive klog på, hvad der er op og ned, når de klimabekymrede og de mere klimarolige diskuterer. Men måske kan man blive klogere til foredraget "Kød, klima og bæredygtighed" på Tobakken onsdag 13. november klokken 19.

Det er Dansk Vegetarisk Forening, der står bag foredraget, og foreningens generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl er aftenens foredragsholder. Han er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling, og så har han beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år.

Han vil med fakta og nuancer til eftertænksomhed forsøge at gøre de fremmødte klogere på, hvordan det egentlig ser ud med sammenhængen mellem kødforbrug og klima. For hvad er egentlig faktuelt midt i en diskussion, hvor Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen Cowspiracy siger, at det er meget værre, end vi er klar over. Og hvor en skandale for noget tid siden ramte Aarhus Universitet på grund af en rapport om oksekød.

Foredraget vil blive illustreret med billeder, verdenskort og enkle udregninger og vil blandt andet komme ind på:

* Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter? Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?

* Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå ved at spise anderledes?

* Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?

* Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?

Billetter købes via hjemmesiden vegetarisk.dk/foredrag

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce