Annonce
Tønder

Foreløbig regning: Corona koster hallerne en kvart million

Klosterhallen råder over ni hytter til overnatning. Men det er ikke nok til at leve op til den stadig stigende efterspørgsel. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Den erhvervsdrivende Fond Klosterhallen forbereder sig efter et godt år i 2019 på et større underskud i 2020. Det ender på et minus på 256.000 kroner - som verden ser ud i dag.
Annonce

LØGUMKLOSTER:  - Det er svært at spå, især om fremtiden.

På trods af Storm Ps vise konstatering, forsøger bestyrelsen bag den erhvervsdrivende Fond Klosterhallerne lige præcis at se fem måneder frem i tiden. Med baggrund i de første fem måneders corona-erfaringer og et bud på pandemiens fortsatte indvirkning på hallernes aktivitet, er der udarbejdet et revideret budget for 2020.

Fra oprindeligt at regne med et resultat omkring et rundt nul, viser det reviderede budget nu et underskud i størrelsesordenen 256.000 kroner.

- Vi har kørt tallene igennem fra årets første seks måneder, og så fremskrevet til årets udgang. Jeg må sige, at hvis vi ender med et minus på en kvart million, så er bestyrelsen og jeg godt tilfreds, siger formand for fonden, Claus Hansen, i forlængelse af det netop afholdte årsmøde i den erhvervsdrivende fond.

Annonce

Flaskehalsen

Her kunne han se tilbage på 2019, der var præget af et højt aktivitetsniveau, og et driftsresultat på godt 312.000 kroner.  Både aktivitetsniveauet og regnskabstallene kunne have været endnu bedre, men Klosterhallerne døjer med et problem:

- Vores største udfordring er, at vi mangler overnatningskapacitet. Det er vores flaskehals, lyder det fra formanden.

Genvalgt

I forbindelse med årsmødet i den erhvervsdrivende Fond Klosterhallen, blev de to brugervalgte bestyrelsesmedlemmer Erno Posch, Løgumkloster, og SINE-forstander Peter Bruhn Jepsen genvalgt. 

I forlængelse af årsmødet konstituerede bestyrelsen sig  uændret med Claus Hansen som formand, Christian Debel Jacobsen som næstformand og Inger Hansen som sekretær.   

For at afhjælpe situationen købte Klosterhallerne for to år siden naboejendommen med det formål at øge antallet af sovepladser, så flere udefrakommende kunne benytte hallerne til træningsophold, familiefester eller kursusvirksomhed.

Når udvidelsen ikke er kommet i gang, skyldes det, at hallerne efter en stormskade i 2018 blev opmærksom på omfattende problemer med råd og svamp. Denne opgave fik første prioritet og udskiftningen af samtlige facader er nu i fuld gang.


Vores største udfordring er, at vi mangler overnatningskapacitet. Det er vores flaskehals.

Claus Hansen, formand, Fonden Klosterhallerne, Løgumkloster


Sidste år registrerede Klosterhallerne omkring 5200 overnatninger, men efterspørgslen er større. I ferieperioder løses nogle kapacitetsproblemer gennem et tæt samspil med Sportsefterskolen SINE, der er hallernes nærmeste nabo.

Annonce

Klosterbadet

Ud over de fire idrætshaller, cafeteriaet m.m. står fonden bag Klosterhallerne også for driften af Klosterbadet.  Den kølige og regnfulde sommer sidste år satte ifølge formandens opgørelse sit præg på billetsalget. Det endte på 1308 enkeltbilletter, og dermed færre i årene før, hvor tallene var 1779 (i 2018), 1502  (i 2017) og 1531 (i 2016).

I sin årsberetning rettede Claus Hansen en særlig tak til Fællesudvalget, der arbejder som en slags støtteforening for fonden. Gennem forskellige aktiviteter havde udvalget sidste år bidraget med 135.000 kroner, hvilket var det højeste beløb siden 2016. Fællesudvalget har været en aktiv medspiller for Klosterhallerne siden 2014.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce