Annonce
Nordtyskland

Forelsket kvinde blev snydt for formue

Parret havde aldrig mødt hinanden, men kun kommunikeret digitalt. Modelfoto: Colourbox.

EIDERSTEDT: En kvinde fra halvøen Eiderstedt i Nordfrisland er blevet snydt for et større beløb af en svindler, hun havde mødt på de sociale medier. Parret kommunikerede på WhatsApp over længere tid, og den midaldrende kvinde fattede sympati for manden, hun også havde tillid til.

Da den digitale partner derfor pludselig kom i nød, var kvinden derfor klar til at hjælpe. Hun overførte et højt beløb på over 10.000 euro til mandens konto. Først da han lagde pres på hende for at få endnu mere, fattede kvinden mistanke og spurgte venner til råds. Herefter blev svindelnummeret anmeldt til politiet. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Efterforskningen viser et kompliceret mønster, hvor der er blevet oprettet konti i ind- og udland for at sløre pengestrømmen. Den ukendte gerningsmand er derfor ikke blevet fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce