Annonce
Esbjerg

Forening bag Ribe Turistbureau er bekymret for udviklingen omkring Ribe og Destination Vadehavskysten

Foreningen bag Ribes turistkontor er bekymret for fremtiden, hvis turistkontoret gøres ubemandet efter 2021. Formanden kalder sagen for typisk, kommunal regnearks-administration. Arkivfoto
Foreningen Gammelt Præg, der ejer bygningen på Torvet med Ribes turistkontor, er bekymret for det levende og autentiske bymiljø, Ribe er kendt for blandt byens turister, hvis turistkontoret gøres ubemandet. Formanden er klar til revurdere situationen og se på, hvordan Gammelt Præg kan understøtte en mere lokalt forankret turistorganisering.

Ribe: "At beliggenheden af et Vadehavs-turistkontor bare tænkes lagt i Esbjerg er at sammenligne med, at Esbjergs havnekontor skulle ligge i Ribe."

Kommentarerne har været mange, efter at JydskeVestkysten bragte en artikel om, hvordan sekretariatet for det nye turismesamarbejde, Destination Vadehavskysten, netop nu har til huse i Esbjerg, hvor det tidligere som en del af Business Esbjerg holdt til på Torvet i Ribe.

Ovenstående kommentar på Facebook fortsætter med, at det er en eklatant mangel på forstående af en kommunes sammensætning og udviklingspotentiale, og selv om han måske ikke vil bruge så skarpe vendinger, er formanden for foreningen Gammelt Præg i Ribe, Allan Sørensen, enig.

Annonce

Sekretariatet for Destination Vadehavskysten bør ligge i Ribe, og turistkontoret skal være bemandet.

Allan Sørensen ved godt, at der endnu ikke er truffet en beslutning om den fremtidige placering for destinationskontoret og bemandingen i Ribe, men han kan se, hvad vej pilen peger.

- Vi kan ikke bare lukke alt ned og sende det til Esbjerg. Vi har så mange turister i Ribe, især ældre turister, der bør kunne få en personlig betjening, siger Allan Sørensen, der mener et betjent turistkontor er vigtigt for det levende og autentiske bymiljø, Ribe er kendt for.

Levende kulturmiljø

Det er foreningen Gammelt Præg, der ejer den store, smukke murstensbygning på Torvet i Ribe, hvor turistkontoret og Velkomstcentret i dag holder til. Gammelt Præg blev helt tilbage i 1899 dannet som en turist- og bevaringsforening som er en udløber af Ribe Turistforening, inden kommunen overtog opgaven. Formålet var at restaurere og vedligeholde de bevaringsværdige, gamle ejendomme, foreningen havde opkøbt samt at yde støtte til bevaring af Ribes gamle huse og dertil knyttede miljø. Og netop bymiljøet er det, Allan Sørensen er mest bekymret for i fremtiden, og han håber ikke, Gammelt Præg skal ud og finde nye lejere til lokalerne på Torvet.

- Vi ser helst, at der er turistbureau i vores bygning. Det er den helt oplagte placering, og stedet bidrager i dag til det levende by- og kulturmiljø, der er i Ribe. For os vil det være meget ærgerligt, hvis man flytter sekretariatet til Esbjerg eller laver et ubemandet velkomstcenter, siger Allan Sørensen, der tidligere er blevet kontaktet af den nye destinationschef, Hans Peter Folmann, i forhold til at ændre lejerne af lokalerne på Torvet fra Business Esbjerg til Destination Vadehavskysten.

Fra Destinationen Vadehavskysten forklarer man, at antallet af besøgende på Ribes Turistbureau over de seneste 10 år er faldet fra 80.000 - 20.000 besøgende, men Allan Sørensen  kalder sagen for typisk kommunal regnearks-administration, hvis kontoret gøres ubemandet.

- Jeg har i lang tid tænkt, at der er noget i gære. Lejemålet er ikke blevet opsagt, men jeg undrer mig over, at vi som udlejere intet har hørt om processen. Jeg er lidt bekymret for udviklingen omkring Ribe og Destination Vadehavet, men nu må vi se, hvad de melder ud. Så må vi revurdere situationen og se, hvilke løsninger vi så kan lave dernede, og om Gammelt Præg skal understøtte en mere lokalt forankret turistorganisering, siger Allan Sørensen, der især hæfter sig ved, at både de røde byguider og vægterne i Ribe er forankret omkring turistkontoret.

Annonce

Bemandet i 2021

Destinationschef Hans Peter Folmann gør ikke meget for at dulme Allan Sørensens bekymringer omkring et ubemandet turistkontor i Ribe.

- Kontoret vil have samme bemanding i hele 2021 som det havde i 2020, men hvad der herefter sker, ved jeg ikke endnu. Det er her, vi gerne vil have en demokratisk proces i gang med lokal borgerinddragelse, så vi kan finde den bedste løsning for den flotte bygning på Torvet. Vi skal finde den bedste løsning for Ribe, og vi er her for at styrke turismen, ikke for at tage noget væk fra Ribe, siger Hans Peter Folmann.

Ribes frivillige turistforening

Ifølge Destination Vadehavskystens hjemmeside har destinationen syv medarbejdere samt en destinationschef, og sekretariatet er placeret i Esbjerg, og der er bemandede turistkontorer i Ribe og på Fanø.

Som reaktion på Destination Vadehavskystens udmelding om turistkontoret på Torvet vil arbejdsgruppe med Lise Frederiksen fra Café Quedens i spidsen diskutere, hvordan man styrker og udbygger turistinformationen for at give Ribes stigende antal turister oplevelser af høj kvalitet. Derfor har hun med en lille gruppe i Ribe drøftet muligheden for at starte Ribes egen turistforening, som skal være drevet af frivillige.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Sædding-Guldager venter 500 tilskuere til pokalkampen mod AC Horsens

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce