Annonce
Danmark

Forening for udsatte børn og unge vinder Tine Bryld Prisen 2020

Broen Danmark vandt onsdag aften Tine Bryld Prisen, som hvert år gives til et projekt eller en organisation, der har ydet en indsats på socialområdet. Billedet her er fra et af tidligere års prisuddelinger. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Dette års Tine Bryld-pris går til foreningen Broen Danmark, der hjælper socialt udsatte børn og unge til en aktiv fritid. Med prisen følger op til 500.000 kroner til foreningens arbejde.
Annonce

Prisuddeling: - Vi ved alle, at det kan have negative konsekvenser at vokse op i en udsat familie. At man kan føle sig anderledes, ensom og isoleret fra sine jævnaldrende. Ildsjælen Hans Søgaard etablerede Broen i 2002, og siden dengang har I været den støtte og hånd i ryggen, som særligt udsatte og marginaliserede børn og unge har brug for.

Sådan lød det onsdag aften i Lille Vega i København, da foreningen Broen Danmark modtog Tine Bryld Prisen, som hvert år uddeles til et projekt eller en organisation, som har gjort en indsats for socialt udsatte.

Broen Danmark

Broen Danmark er en frivillig forening, der arbejder for at give udsatte børn og unge under 18 år mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet.

Foreningens støtter børnene og de unge med kontingenter og udstyr til idræt, musik eller andre fritidsaktiviteter.

Foreningen blev stiftet i Horsens i 2002. I dag tæller foreningen 31 lokalafdelinger og godt 200 frivillige.

I 2019 hjalp Broen Danmark 5.225 udsatte børn og unge.

Broen Danmarks arbejde er afhængig af støtte fra både private og offentlige midler og fonde. Foreningen samarbejder desuden med andre foreninger som Børns Vilkår, DGI, Dansk Flygtningehjælp, Efterskoleforeningen og Julemærkehjemmene.

Udover ordene fra formanden for Foreningen Tine Bryld Prisen, Gunvor Wibroe, modtog Broen Danmark også en statuette og et beløb på op til 500.000 kroner.

- For en mindre organisation som Broen er det at modtage Tine Bryld Prisen en stor anerkendelse af den frivillige indsats, som vores lokalforeninger yder hver dag hele året rundt, og som måske ikke altid er så synlig for omverdenen, fortalte Broen Danmarks formand Peter Poulsen.

Annonce

Kontingent og udstyr

Broen Danmark er en landsdækkende, frivillig forening, der arbejder for at give socialt udsatte børn og unge mulighed for at gå til en fritidsaktivitet.

Gennem samarbejde med blandt andre lærere, pædagoger og sundhedsplejersker finder foreningen de børn, som har et ønske om at gå til en fritidsaktivitet, men hvor familien typisk ikke har de sociale eller økonomiske ressourcer, det kræver.

I et sådant tilfælde træder Broen Danmark til og dækker kontingentbetaling eller betaling af udstyr – uanset om det er til en sportsgren eller musik.


For os er det vigtigste at bygge bro for det udsatte barn til at kunne være med i de gode fællesskaber.

Peter Poulsen, Broen Danmark


Og netop foreningens arbejde, som er drevet af over 200 frivillige, fik ved prisuddelingen også et par anerkendende ord med på vejen fra formanden for Foreningen Tine Bryld Prisen.

- Man siger, at frivillighed er ulønnet. Ikke fordi frivillige er værdiløse. Men fordi frivillige er uvurderlige. Og I er uvurderlige. I gør et enestående arbejde. I bygger broer mellem børn. Og I insisterer på, at alle, uanset hvor man er født, eller hvem man er født af, har ret til at være en del af stærke fællesskaber, sagde Gunvor Wibroe.

Annonce

Alle skal kunne være med

At være en del af et fællesskab, er da heller ikke en selvfølge for socialt udsatte børn. En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser nemlig, at det kun er en tredjedel af socialt udsatte børn mod halvdelen af øvrige børn i Danmark, der er en del af en idrætsforening. I Broen Danmark arbejder man for helt at fjerne den ulighed.

- For os er det vigtigste at bygge bro for det udsatte barn til at kunne være med i de gode fællesskaber i det lokale foreningsliv. Det er en glæde, hver gang det lykkes, og især når vi hører, at barnet trives og vokser ved at få positive oplevelser og nye venner, siger Peter Poulsen.

Tine Bryld Prisen

Tine Bryld Prisen gives til et projekt eller en organisation, der har ydet en indsats for socialt udsatte og marginaliserede mennesker eller grupper i Danmark.

Prisen er opkaldt efter socialrådgiver og radiovært Tine Bryld, og blev første gang uddelt i 2013.

Med prisen følger 250.000 kroner og en statuette skabt af kunstneren Leif Sylvester. Derudover uddeles der et ekstra beløb på op til 250.000 kroner til at udvikle projektet eller organisationens indsats.

Det er Foreningen Tine Bryld Prisen, der står bag prisen, som uddeles i samarbejde med TrygFonden, Plan-B og DR.

Ofte ved foreningen, som barnet eller den unge bliver en del af, slet ikke, at barnet bliver støttet af Broen. Og i flere tilfælde ved barnet det heller ikke selv, fortæller Peter Poulsen.

- For os er det afgørende, at barnet ikke bliver stemplet eller skiller sig ud som et Broen-barn. Derfor gør vi ikke noget ud af at fremhæve det.

Broen Danmark blev udvalgt til Tine Bryld Prisen blandt 124 indstillede kandidater, der alle yder en indsats for udsatte mennesker i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce