Annonce
Tønder

Forening sætter vildsvin på dagsordenen

Vildsvinene er på dagsordenen ved Danmarks Naturfredningsforening Tønders årsmøde på onsdag.Arkivfoto

Tønder: Danmarks Naturfredningsforening i Tønder indkalder til årsmøde og foredrag i Tønder Medborgerhus onsdag den 23. oktober klokken 19.

Udover at medlemmer kan stemme ud fra mødets dagsorden, så kan alle interesserede kigge forbi og høre et foredrag af Skov- og landskabsingeniør, Hans Kristensen.

Emnet er vildsvinene i Sønderjylland og ikke mindst det meget omdiskuterede vildsvinehegn.

Oplægget lyder på hvor, hvordan og hvorfor oplever vi en indvandring af vildsvin lige nu? Og hvorfor har man valgt at bygge et vildsvinehegn med store konsekvenser for natur, landskab og naboforhold i grænselandet? Og - ikke mindst - kunne pengene være brugt bedre? Hans Kristensen har været en markant modstander af grænsehegnet fra begyndelsen og samler i foredraget op på en historie, hvor politiske hensyn har vejet tungere end fagligheden.

Problematikken omkring vildsvin og vildsvinehegnet har tiltrukket sig så meget opmærksomhed, at også Danmarks Radio kigger forbi denne aften for at samle materiale til en senere udsendelse om emnet.

Aftenen indledes med foredraget, og herefter fortsættes der med foreningens årsmøde med dagsorden efter vedtægterne.

Der aflægges årsberetning og en tredjedel af bestyrelsen er på valg. Kun medlemmer har stemmeret, men alle er velkomne til arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce