Annonce
Tønder

Forening sætter vildsvin på dagsordenen

Vildsvinene er på dagsordenen ved Danmarks Naturfredningsforening Tønders årsmøde på onsdag.Arkivfoto

Tønder: Danmarks Naturfredningsforening i Tønder indkalder til årsmøde og foredrag i Tønder Medborgerhus onsdag den 23. oktober klokken 19.

Udover at medlemmer kan stemme ud fra mødets dagsorden, så kan alle interesserede kigge forbi og høre et foredrag af Skov- og landskabsingeniør, Hans Kristensen.

Emnet er vildsvinene i Sønderjylland og ikke mindst det meget omdiskuterede vildsvinehegn.

Oplægget lyder på hvor, hvordan og hvorfor oplever vi en indvandring af vildsvin lige nu? Og hvorfor har man valgt at bygge et vildsvinehegn med store konsekvenser for natur, landskab og naboforhold i grænselandet? Og - ikke mindst - kunne pengene være brugt bedre? Hans Kristensen har været en markant modstander af grænsehegnet fra begyndelsen og samler i foredraget op på en historie, hvor politiske hensyn har vejet tungere end fagligheden.

Problematikken omkring vildsvin og vildsvinehegnet har tiltrukket sig så meget opmærksomhed, at også Danmarks Radio kigger forbi denne aften for at samle materiale til en senere udsendelse om emnet.

Aftenen indledes med foredraget, og herefter fortsættes der med foreningens årsmøde med dagsorden efter vedtægterne.

Der aflægges årsberetning og en tredjedel af bestyrelsen er på valg. Kun medlemmer har stemmeret, men alle er velkomne til arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce