Annonce
Tønder

Forening takker nej til at overtage jernalderhytter og museum

Formanden for Foreningen HOF, Jannik Gorm Hansen, tror stadig på, at foreningen kan lave et projekt på oldtidsparkens areal. Derfor har foreningen takket nej til Marsk Camps tilbud om, at HOF kunne leje tre hytter og det underjordiske museum. Foto: Timo Battefeld
Foreningen HOF har takket nej tak til tilbud fra investorerne i Marsk Camp, der har købt oldtidsparken i Skærbæk. Foreningen arbejder nu videre med sine egne planer, der involverer hele parken.

SKÆRBÆK: Fredag eftermiddag tikkede en mail ind i indboksen hos Jørgen Hansen fra Jørgen Hansen Biler i Skærbæk.

Her skriver Foreningen HOF, at den takker "nej tak" til det tilbud, foreningen havde fået af Jørgen Hansen og de øvrige otte Marsk Camp-investorer om at overtage det underjordiske museum og de tre jernalderhytter ovenpå i oldtidsparken.

I det elektroniske brev skriver foreningen:

"Bæredygtigheden i en driftsøkonomi er derfor udfordret, ikke bare på grund af den byggeproces Marsk Camp påtænker, men specielt også i form af hvilken oplevelse man køber ind på som besøgende i det kommende Hjemsted: Er det for en tur i museet, et besøg i et udkigstårn (når det engang er bygget) eller som campinggæst?"

Vi tror så meget på det projektet, at vi kæmper for dét, vi tror på, og så kan vi ikke sige ja til noget, vi ikke tror på.

Jannik Gorm Hansen, fmd. Foreningen HOF, om Marsk Camps planer for oldtidsparken

Kæmper for projekt

Formand for Foreningen HOF, Jannik Gorm Hansen, fortæller, at foreningen stadig arbejder på egne planer for oldtidsparken - og at planerne involverer hele arealet og ikke kun en del af den.

- Vi kan ikke bruge museet og hytterne til de planer, vi har, og som involverer hele området, siger Jannik Gorm Hansen og tilføjer, at han stadig har tiltro til, at salget af parken - som en juridisk ekspert er hyret til at gennemgå - vil føre til, at sagen havner i Ankestyrelsen:

- Vi tror så meget på det projekt, at vi kæmper for dét, vi tror på, og så kan vi ikke sige ja til noget, vi ikke tror på.

Annonce

Prisen ikke vigtig

Jørgen Hansen er ærgerlig over, at Foreningen HOF ikke vil acceptere tilbuddet fra de ni investorer bag Marsk Camp. Tilbuddet indbefatter en månedlig husleje på 5000 kroner plus moms og varmeudgifter i samme prisleje.

- Det kan ikke være pengene, der gør, at foreningen har takket nej, siger Jørgen Hansen, som er talsmand for Marsk Camp-investorerne og fortsætter:

- Jeg håbede da, at det var lykkedes. Det er lidt ærgerligt, at de ikke vil, når de nu har fået tilbuddet.

Nu sætter Jørgen Hansen sin lid til, at andre vil være interesserede i at overtage museum og hytter. Og hvis økonomi er et kardinalpunkt, så er investorerne også medgørlige.

- Vi er klar til at tale om prisen. Om vi får 3000 eller 5000 kroner om måneden er ikke afgørende for os, siger Jørgen Hansen.

På onsdag vil Foreningen HOF på et møde oplyse om dens planer for området. Mødet finder sted onsdag klokken 19.30 i spejderhytten, Ullerupvej 80, Skærbæk.

Annonce
Haderslev/Tønder For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kones konto

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kolding

En læser undrer sig over de mange afspærringer under Tour de France: Kan ambulancer, brandbiler og politi overhovedet komme frem?

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

Annonce