Annonce
Esbjerg

Forening undrer sig over speciel boks i klublokaler: Er Esbjerg Kommune i gang med at sikre sig mod snyd med lokale-leje?

Denne boks er for flere måneder siden blevet opsat i ejendommen, hvor blandt andre Ribe Dykkerklub holder til. Men klubben aner ikke, hvad det skal gøre godt for. Privatfoto.
Medlemmerne af Ribe Dykkerklub har nu i efterhånden en del måneder stirret mystificeret på en spritny, elektronisk nøgleboks, der er opsat i den bygning, hvor foreningen har lokaler. Overvejelserne går på, om Esbjerg Kommune vil sikre sig mod snyd med afregning af timerne for lokale-leje.

Esbjerg Kommune: Har Esbjerg Kommune iværksat en overvågning af kommunens forskellige klubber og foreninger, der låner lokaler og betaler leje time for time, for at sikre sig mod potentiel snyd med afregningen?

Det spørgsmål stiller man sig i Ribe Dykkerklub, hvor man nu i efterhånden en del måneder har gloet på en splinterny boks, der er sat op i væggen på Rosen Allé, hvor dykkerklubben deler hus med en anden forening.

- Boksen på væggen ser meget sofistikeret og dyr ud - der er huller i tapetet og fugt på væggene, men boksen ser ud til at være det sidste skrig, så det er i sig selv kontrastfyldt, siger formanden for Ribe Dykkerklub, Allan Nejbjerg og fortsætter:

Annonce

- I dag booker vi tider på foreningsportalen, når vi skal bruge lokalerne, og så har vi bare en nøgle, så vi kan komme ind, men Esbjerg Kommune har i lang tid truet med noget elektronisk nøglehalløj. Man kan forestille sig, at kommunen ad den vej vil hente digitale informationer, så de ned til minutter og sekunder kan kontrollere brug af lokalerne og regulere på prisen for lokalerne. Men man kan spørge sig selv, om det virkelig er investeringen i boksene værd. Det kuriøse hos os er, at boksen ikke engang er blevet sluttet til, selv om det er længe siden, man indkøbte den og satte den op, siger Allan Nejbjerg.

Ingen overvågning

Formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose (V), afviser mistanken om kommunal overvågning. Boksen er blot en nøgleboks, konstaterer han.

- Der er ikke nogen kobling mellem bookingsystem og nøglesystem. I det konkrete tilfælde har dykkerklubben desuden eget lokale, som den betaler et årligt, fast gebyr for brug af, så medlemmerne skal fortsat bare komme og gå, som de plejer. Udover dykkerklubbens faste lokale booker klubben et mødelokale af og til, og det foregår helt, som det plejer, fortæller Jakob Lose og fortsætter:

- Esbjerg Kommune har indtil videre sat syv bokse op forskellige steder, og fire er taget i brug, men der har været lidt problemer med boksen i dykkerklubben. Det skulle være fixet nu, og så skal dykkerklubben nok få en forklaring, når de inden længe får udleveret nøglebrikker i stedet for de mange nøgler. Brikken skal bruges til at åbne først hoveddøren og siden låseboksen, så man kan tage den nøgle, der passer til lokalet, som man har adgang til, siger Jakob Lose.

Annonce

Nemmere løsning

Men hvorfor ændre på det almindelige nøglesystem?

- Det er alt andet lige nemmere, når der er flere, der benytter lokalerne, fremfor en ruko-nøgle, og hvis der kommer håndværkere, kan de eksempelvis blot bruge en brik. Brikken kodes efter behov, og kodningen foregår centralt, uden at håndværkeren skal omkring rådhuset, som de skal i dag for at få udleveret en ruko-nøgle. Man kan sløjfe en masse nøgler, og foreningerne får udleveret et antal brikker i stedet, så der ikke er 50 nøgler i omløb, siger Jakob Lose.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområdet: Det ved vi om sagen

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Nedgravet lig fundet i Kolding: To mænd og en kvinde sigtet for drab på efterlyst 43-årig

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce