Annonce
Kultur

Forening vil have kompensation til mindre arrangementer: I fare for at blive aflyst

Lige nu modtager ingen arrangementer med 10-999 gæster kompensation fra den danske stat. Foto: Arkivfoto/Lasse Hansen
Mindre by- og markedsfester skal have hjælp for at overleve. Sådan lyder meldingen fra forening. Arrangementer med mellem 10 og 999 gæster får ingen kompensation fra staten. Forsamlingsforbud kan tvinge arrangører til at aflyse eller i værste fald lukke.
Annonce

Kompensation: De små by- og markedsfester i Danmark skal have kompensation fra staten. Sådan lyder det fra næstformanden for Sammenslutningen af By- og Markedsfester i Danmark, Mogens Lorenzen.

- Vi bliver nødt til at understøtte mindre idrætsforeninger og kulturelle foreninger, der har planlagt arrangementer. Ellers kan de ikke gennemføres, siger næstformanden.

På nuværende tidspunkt får arrangementer med fra 10 til 999 gæster ingen kompensation fra den danske stat. Det gør større arrangementer derimod på grund af forsamlingsforbuddet. Den danske regering har netop besluttet at forlænge kompensationsordningen for større arrangementer frem til 9. juni.

Mogens Lorenzen mener, at regeringen bør se på at inkludere de mindre arrangementer i kompensationsordningen. Uden kompensation kan arrangørene nemlig risikere at stå tilbage med en regning, de ikke kan betale, lyder det.

De fleste arrangører har bundet sig til kontrakter med store udgifter, og dem kan arrangørene ikke indfri, oplyser næstformanden. Dog kan han ikke sætte et præcist beløb på, hvor meget de mindre arrangementer skal kompenseres for.

- Det er meget forskelligt fra arrangement til arrangement. Nogle lejer en hal for 5000 kroner, mens andre arrangementers omkostninger løber op i omkring 20.000-30.000 kroner, siger han.

Annonce

Penge tilbage eller ej

Næstformanden oplyser, at Hjallerup Marked i Nordjylland er aflyst, og Døllefjelde-Musse-marked på Lolland er blevet flyttet til en anden dato.

Mogens Lorenzen fortæller, at mange lignende markeder savner en afklaring, hvis de også skal aflyse eller flytte deres arrangement.

- Hvis et arrangement bliver aflyst, ved vi lige nu ikke, om billetkøberne skal have pengene tilbage, siger han.

Ifølge næstformanden kan det have store konsekvenser for de mindre arrangementer i fremtiden.

- Vi anbefaler som forening, at man tilbagebetaler billetprisen, ellers får vi ikke gang i arrangementerne i de kommende år, hvis koncertgængere ikke ved, om de kan få deres penge tilbage, siger han.

Han er bange for, at billetkøberne ikke i fremtiden ikke tør købe billetter, hvis de risiker at arrangementer aflyses, og arrangørerne af mindre arrangementer står i en så kritisk situation, at de beholder billetpengene.

- Det er en rigtig skidt løsning, siger Mogens Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce