Annonce
Debat

Foreninger er en grundsten i vores lokalsamfund

Her ses Skovlund-Ansager Hallen, som er politianmeldt af Varde Kommune. Det er begyndelsen på den nuværende debat om sæsonbookinger. Arkivfoto: Yvonn Tittel

Læserbrev: Vi har et fantastisk foreningsliv i Varde Kommune. Vores foreninger har det tilfælles, at de bliver drevet af frivillige ildsjæle, der ønsker at gøre en forskel i deres lokalsamfund. De ønsker at skabe lokale samlingspunkter. Det skal vi alle være glade for, fordi deres arbejdsindsats er afgørende for, at folk også i fremtiden vælger at slå sig ned i vores kommune.


JydskeVestkystens læsere kan få indtryk af, at det i sig selv er kriminelt at booke haltid til en hel håndboldsæson på forhånd. Det er det ikke.

Uddrag af læserbrevet


Annonce

Desværre har praksis om timeregnskaber og lokaletilskud i ét tilfælde givet anledning til handling fra kommunens side. En sag, der nu er overdraget til politiet. Men det er vigtigt at understrege, at sagen ikke giver nogen grund til, at vi som byråd indleder en mistænkeliggørelse af samtlige kommunens foreninger, haller og frivillige.

JydskeVestkystens læsere kan få indtryk af, at det i sig selv er kriminelt at booke haltid til en hel håndboldsæson på forhånd. Det er det ikke. Til gengæld viser den aktuelle sag, at der er behov for større tydelighed om reglerne og en mere sikker tilskudsmodel. Det arbejde er allerede iværksat.

Det er en styrke for os som lokalområde, at vi har et dagblad, der dækker lokale historier med en kritisk vinkel. Men proportionerne skal være på plads. Det er ikke fair at bruge én sag til at mistænkeliggøre samtlige af kommunens foreninger og haller.

I Varde Byråd vil vi fortsat basere samarbejdet med haller og foreninger efter princippet om gensidig tillid. Vi vil fortsætte opgaven med at føre tilsyn med foreningerne, men vi vil ikke indlede en heksejagt.

JV erkender rubrikfejl - resten må byrådet selv stå på mål for

Lokalredaktør Dorthe Knudsen svarer:

Jeg lægger mig først og fremmest fladt ned, når det kommer til overskriften på en af vores artikler i denne sag. Vi skrev: Halvdelen af kommunens haller har svindlet med tilskud – men det får ingen konsekvens.

I den rubrik gør vi os til dommer over, om sæsonbookinger er svindel. Det er IKKE vores opgave, og den overskrift beklager jeg. Jeg har derfor ændret den på jv.dk. Det er kommunens jurist, der har kaldt metoden for svindel og har anbefalet en stikprøvekontrol hos andre haller. Men sagen mod Skovlund-Ansager Hallen er ikke afsluttet, så det vil først vise sig senere, om juristen har ret.

Men her stopper det, jeg vil tage ansvar for. Vi beskriver en problematik omkring Skovlund-Ansager Hallen og haltimer i øvrigt. JydskeVestkysten har ikke opfundet ordene svindel og bedrag i denne sag - det er ord, som kommunens jurist har skrevet.

Som lokalt medie ser jeg det som vores pligt at undersøge og udbrede, hvad der sker i sagen med haltilskud og med politianmeldelsen af Skovlund-Ansager Hallen. Sæsonbookinger, som er en del af sagen mod Skovlund-Ansager Hallen, er blevet undersøgt. Det fik store konsekvenser for én hal, men selv om halvdelen af de øvrige haller har svaret, at de bruger samme metode, skal det end ikke undersøges, om de også har haft for lange bookinger i forhold til virkeligheden. Nu vil kommunen kun kigge fremad.

Den situation har JydskeVestkysten ikke skabt, men vi beskriver den og stiller kritiske spørgsmål til den. Og det vil vi blive ved med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce