Annonce
Sønderborg

Foreninger vil gøre det lettere at søge julehjælp

Det er stadig op til hver af de fem foreninger at beslutte, hvad julehjælpen skal bestå af. I Røde Kors vil ansøgerne få udleveret mad og lækkerier til juleaften. Arkivfoto: Robert Wengler
Et fælles ansøgningsskema skal også sikre, at nogle ikke henter julehjælp flere steder, mens andre får et nej.

Sønderborg: Med inspiration fra et projekt sidste år i Horsens går Frelsens Hær, Karrusellen Nordborg, Kirkens Korshær, Red Barnet og Røde Kors nu sammen om uddeling af julehjælp i Sønderborg.

Foreningerne har i samarbejde med Sønderborg Kommune udarbejdet et fælles ansøgningsskema. Det skal dels gøre det lettere for ansøgerne at søge, dels sikre, at flere værdig trængende kan få hjælp til julen.

- Vores mål er, at det bliver muligt at hjælpe alle de værdigt trængende, som i år søger julehjælp, forklarer Yvonne Lech, formand for Røde Kors i Sønderborg.

Midlet er også at undgå, at nogle familier får julehjælp fra flere foreninger, mens andre får et nej, fordi de kun søgte ét sted, hvor pengene slap op.

- Vi vil mødes og gennemgå alle ansøgninger, lige som Sønderborg Kommune hjælper med at tjekke, om ansøgerne også er værdig trængende, forklarer Yvonne Lech.

Annonce

En fælles pulje

Ansøgningsskema til julehjælp kan fås enten hos en af de fem frivillige foreninger eller hentes på Sønderborg Kommunes borgerservice.

Det skal afleveres senest 24. november. Ansøgerne får svar senest 8. december.

På skemaet kan man notere, hvilken forening, man helst vil have julehjælp fra, men man kan også søge generelt.

Børnefamilier først

Hvor mange, der tidligere år har modtaget julehjælp fra flere foreninger, ved hun ikke:

- Det er ikke noget, vi har tal på, men vi har alle haft en fornemmelse af, at nogen har søgt og fået hjælp flere steder, siger hun.

For at komme i betragtning, skal man enten være på kontanthjælp, integrationsydelse, SU eller anden overførselsindkomst. Børnefamilier vil komme forrest i køen, men enlige uden børn kan også søge.

Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 86 familier i Sønderborg. Yvonne Lech forventer, at samarbejdet i år vil kunne hjælpe mellem 300-400 ansøgere. Det afhænger dog af, hvor mange penge de fem organisationer får indsamlet, inden hjælpen skal uddeles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce