Annonce
Sønderborg

Foreninger vil gøre det lettere at søge julehjælp

Det er stadig op til hver af de fem foreninger at beslutte, hvad julehjælpen skal bestå af. I Røde Kors vil ansøgerne få udleveret mad og lækkerier til juleaften. Arkivfoto: Robert Wengler
Et fælles ansøgningsskema skal også sikre, at nogle ikke henter julehjælp flere steder, mens andre får et nej.

Sønderborg: Med inspiration fra et projekt sidste år i Horsens går Frelsens Hær, Karrusellen Nordborg, Kirkens Korshær, Red Barnet og Røde Kors nu sammen om uddeling af julehjælp i Sønderborg.

Foreningerne har i samarbejde med Sønderborg Kommune udarbejdet et fælles ansøgningsskema. Det skal dels gøre det lettere for ansøgerne at søge, dels sikre, at flere værdig trængende kan få hjælp til julen.

- Vores mål er, at det bliver muligt at hjælpe alle de værdigt trængende, som i år søger julehjælp, forklarer Yvonne Lech, formand for Røde Kors i Sønderborg.

Midlet er også at undgå, at nogle familier får julehjælp fra flere foreninger, mens andre får et nej, fordi de kun søgte ét sted, hvor pengene slap op.

- Vi vil mødes og gennemgå alle ansøgninger, lige som Sønderborg Kommune hjælper med at tjekke, om ansøgerne også er værdig trængende, forklarer Yvonne Lech.

Annonce

En fælles pulje

Ansøgningsskema til julehjælp kan fås enten hos en af de fem frivillige foreninger eller hentes på Sønderborg Kommunes borgerservice.

Det skal afleveres senest 24. november. Ansøgerne får svar senest 8. december.

På skemaet kan man notere, hvilken forening, man helst vil have julehjælp fra, men man kan også søge generelt.

Børnefamilier først

Hvor mange, der tidligere år har modtaget julehjælp fra flere foreninger, ved hun ikke:

- Det er ikke noget, vi har tal på, men vi har alle haft en fornemmelse af, at nogen har søgt og fået hjælp flere steder, siger hun.

For at komme i betragtning, skal man enten være på kontanthjælp, integrationsydelse, SU eller anden overførselsindkomst. Børnefamilier vil komme forrest i køen, men enlige uden børn kan også søge.

Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 86 familier i Sønderborg. Yvonne Lech forventer, at samarbejdet i år vil kunne hjælpe mellem 300-400 ansøgere. Det afhænger dog af, hvor mange penge de fem organisationer får indsamlet, inden hjælpen skal uddeles.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce