Annonce
Trekantområdet

Foreningslivet har fået corona-smæk: Over fem millioner kroner er gået fløjten

Formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), har et enigt udvalg bag sig i ønsket om, at byrådet ved de kommende forhandlinger om kommunens økonomi skal afsætte en pulje til det lokale foreningsliv. Arkivfoto: Jim Hoff
I tiden fra marts til juli har 153 af Vejle Kommunes foreninger mistet over fem millioner kroner. Et enigt kulturudvalg ønsker en lokal hjælpepakke.

Vejle: 5.523.500 kroner.

Det er det beløb, som 153 foreninger i Vejle Kommune tilsammen vurderer, at de har tabt på coronanedlukningen.

Skønnet gælder kun for perioden fra marts til juli og er et udtryk for, hvordan foreningerne opfattede situationen i maj.

Annonce

Undersøgelsen får kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd til at gå til økonomiudvalget  med en opfordring til at drøfte, om der kan etableres en lokal hjælpepakke til foreningslivet.

Udvalgets formandskab, Dan Arnløv Jørgensen (K) og Torben Elsig-Pedersen (R), skriver, at der skal ske en snarlig afklaring, hvis en hjælpepakke skal være rettidig.


Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje.

Dan Arnløv Jørgensen, udvalgsformand


En temperaturmåling

De 153 foreninger har tilsammen cirka 28.000 medlemmer. De er kun en mindre del af Vejle Kommunes foreningsliv, men fungerer som en slags temperaturmåling.

- Vi har fået bekræftet, at der er behov for en usynlig hånd, så foreningerne ikke vælter. I udvalget blev der nikket hele vejen rundt til, at vi i foreningslivet skal stræbe efter at oprette en pulje. Det bliver ingen gavebod, men en håndsrækning til de mest pressede. Vi kan ikke hjælpe alle og erstatte alt, og vi håber, at foreningerne vil vise forståelse for, at der er forskellige vilkår her, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Blandt dem, der har lidt de største tab, nævner han de foreningstyper, der afvikler stævner, arrangementer eller sportskampe med publikum.

De store poster er tab af kontingenter og overskud fra arrangementer, der er blevet aflyst.

Foreningerne har dog også sparet et beløb ved at ligge stille. Foreningerne skønner, at de på den konto har sparet 855.292 kroner.

Annonce

Støt din forening

Tallene stammer fra en spørgeskemaundersøgelse, som Vejle Kommune har gennemført før sommerferien efter ønske fra kultur- og idrætsudvalget under Vejle Byråd.

- Vi vil også gerne opfordre til, at man fastholder sin kontingentbetaling eller melder sig ind i en forening for at støtte den vej rundt, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Danmark For abonnenter

Plejekrævende kvinde efter måneders konflikt om videoovervågning af hjemmehjælpere: Jeg har ikke haft det bedre, end siden de private hjælpere kom

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Fabrik må sige nej til ordrer på grund af mangel på faglærte: - To ledige job kan barbere fem procent af omsætningen

Aabenraa For abonnenter

Bevæbnet militær ruinerede familiens hjem: Syv år senere er de fuldt integrerede i Danmark - men risikerer nu at blive sendt tilbage

Sønderborg

Nybyggeri i historisk bymidte: Firma får ja til at opføre fem etageejendomme

Varde

Kendt fastfood-firma må flytte efter naboklager: Kok siger farvel til den by, hvor navnet ellers blev slået fast

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Tønder For abonnenter

Eksplosivt: Tyskere køber huse i Tønder som aldrig før

Navne For abonnenter

Freja blev kun 18 år: En uge efter sin konfirmation fik hun konstateret en hjernetumor, der endte med at koste hende livet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Nekrolog: Dansk cykelsport har mistet sit joviale anker

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Rutineret lejesvend vil ikke bare slukke en brand. Han vil blive i SønderjyskE, og han mener ikke, at alderen er et problem

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Annonce