Annonce
Esbjerg

Foreslå kandidater til Integrationsprisen 2019

Sidste års vindere af Integrationsprisen blev Somalisk Folkeoplysnings Kulturforening. PR-foto
Frem til 20. oktober er det muligt at indstille de lokale virksomheder og arbejdspladser, som gør en særlig indsats på integrationsområdet.

Esbjerg: - Kender du en virksomhed eller arbejdsplads, der fortjener at blive indstillet til Integrationsprisen 2019?, lyder det i en pressemeddelelse fra Forum for Integration og Beskæftigelse.

Integrationsprisen i Esbjerg Kommune uddeles en gang om året på initiativ fra Forum for Integration og Beskæftigelse, som er et bredt sammensat lokalt råd, der består af repræsentanter fra de etniske foreninger, de frivillige foreninger, virksomheder og fagprofessionelle på integrationsområdet i kommunen.

Forum for Integration og Beskæftigelses overordnede opgave er at understøtte, at flygtninge, indvandrere og familiesammenførte kan blive en aktiv del af arbejdsmarkedet og Esbjerg Kommune, og de vil meget gerne være med til at synliggøre og anerkende de lokale virksomheder og arbejdspladser, der gør en særlig indsats for at fremme netop dette.

Derfor vil det frem til 20. oktober 2019 være muligt at indstille de lokale virksomheder og arbejdspladser, som gør særlig indsats på integrationsområdet.

Annonce

Job og integration

- Vi ved, at job og arbejde er uendelig vigtig i forhold til at skabe et succesfuld integration af flygtninge og indvandrere, og derfor er det vigtigt at hylde de virksomheder og arbejdspladser, der i det daglige er med til at styrke integrationen af vores nye borgere i Esbjerg Kommune. Integrationsprisen kan være med til at få de mange gode og lokale initiativer frem i lyset som inspiration for andre virksomheder og arbejdspladser i kommunen, siger Henrik Vallø, formand for Forum for Integration og beskæftigelse og Social & Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce