Annonce
Varde

Forfalden og hærværksplaget handelsskole nærmer sig et muligt salg

Den gamle handelsskole på Slotsgade har stået tom i flere år. Trods beliggenheden ned til Varde Å er det ikke lykkedes at sælge handelsskolen. Foto: Henrik Reintoft
Uden at kunne røbe for meget så oplyser formanden for Varde Handelsskole og Handelsgymnasium, at der lige nu sker noget med den gamle handelsskole. Et salg haster, inden nogen kommer til skade.

Varde: Med Varde bys måske mest attraktive beliggenhed så burde den gamle handelsskole på Slotsgade være til at sælge. Udsigten er mod syd lige ned til Varde Å, Slotsbanken og Nationalpark Vadehavet, mens baghaven ligger en armsbredde fra Varde midtby.

Trods det så er det ikke lykkedes at sælge den gamle handelsskole, der har været i udbud. Men buddene var ikke i nærheden af udbudsprisen på 16 millioner kroner.

- Der er bevægelse. Nu kan vi snart komme frem til en afklaring. Mere kan jeg ikke røbe af hensyn til min tavshedspligt, siger Per Bovién Christensen, der er formand for Varde Handelsskole og Handelsgymnasium.

Annonce
Vi er meget opmærksomme på, hvordan bygningen ser ud, og at nogen kunne komme til skade. Det haster meget af den grund, ikke økonomien.

Formand Per Bovién Christensen, Varde Handelsskole og Handelsgymnasium

Ville gerne rive ned

Den gamle handelsskole er nu så medtaget efter flere års omfattende hærværk, at der er adgang forbudt til handelsskolen. Men det forhindrer forsat ikke folk i at komme ind på handelsskolen, som også er ribbet for flere værdier. Blandt andet kabler.

Hvis det stod til bestyrelsen, så var den gamle handelsskole revet ned for længe siden. Men momsreglerne er ufravigelige. Hvis bygningen rives ned, og grunden derefter sælges, skal der betales moms. Det skal der ikke, hvis det er bygningen, der sælges, og den nye ejer så river handelsskolen ned. Og fire millioner kroner i moms gør en ret så stor forskel.

Slække på prisen

Hidtil har bestyrelsen afvist alle tilbud og er kravlet op i træet for at spejde efter nye muligheder.

- Vi er parate til at kravle ned af træet. Vi har ikke en ultimativ pris, siger Per Bovién Christensen.

Bestyrelsen er derfor parate til at slække lidt på prisen. Det af en helt særlig grund:

- Vi er meget opmærksomme på, hvordan bygningen ser ud, og at nogen kunne komme til skade. Det haster meget af den grund, ikke økonomien, siger Per Bovién Christensen.

Han håber inden længe at kunne offentliggøre et salg, så handelsskolegrunden ikke ligger hen som et stykke vraggods i det forskønnede midtbyhav.

Handelsskolen

  • Varde Handelsskole og Handelsgymnasium flyttede i august 2010 til det nybyggede Campus Varde.
  • Varde Handelsskole på Slotsgade ligger på en grund ned til Varde Å, der er på 9.287 kvadratmeter. Ifølge det tidligere udbudsmateriale fra Advokatfirmaet Vogel & Gammelby er der en skønnet kontantpris på 16 millioner kroner på handelsskolen.
  • Det er samme pris, som en gruppe borgere tidligere har tilbudt. Men de trak sig endegyldigt på grund af Varde Kommunes igangværende midtbyplan, som også omhandler handelsskolegrunden.
I et forsøg på at holde folk ude af handelsskolen er der spærret af, ligesom flere døre og vinduer er blændet af med krydsfinerplader. Foto: Henrik Reintoft
Tidens forladte tand sætter sin spor på handelsskolen, som er ved at gro til. Foto: Henrik Reintoft
I et forsøg på at holde folk ude er der sat gule advarselsskilte op. Og det er ikke for sjov. Bestyrelsen frygter, at nogen kommer til skade. Foto: Henrik Reintoft
Der har de senere år været et omfattende hærværk på handelsskolen. Især indenfor ser der herrens ud. Foto: Henrik Reintoft
Ifølge bestyrelsesformand Per Bovién Christensen så er der en afklaring på vej med den gamle og forladte handelsskole på Slotsgade. Foto: Henrik Reintoft
Ifølge bestyrelsesformand Per Bovién Christensen så er der en afklaring på vej med den gamle og forladte handelsskole på Slotsgade. Foto: Henrik Reintoft
Ifølge bestyrelsesformand Per Bovién Christensen så er der en afklaring på vej med den gamle og forladte handelsskole på Slotsgade. Foto: Henrik Reintoft
Ifølge bestyrelsesformand Per Bovién Christensen så er der en afklaring på vej med den gamle og forladte handelsskole på Slotsgade. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce