Annonce
Tarm

Forfatter Egon Clausen læser op på Tarm Bibliotek

Egon Clausen er født i Hemmet, og hans seneste bopg tager udgangspunkt i Vestjylland. PR-foto

Tarm: Forfatteren Egon Clausen er født og opvokset på hedegården Fusgård i Hemmet, men i størsteparten af sit liv har han levet og arbejdet i København.

Torsdag 27. februar er han tilbage i Vestjylland på biblioteket i Tarm, hvor han kl. 19 fortæller om baggrunden for sin seneste bog: "Jeg er et træ – vestjyske danmarksbilleder". Den spænder bro fra fortid til nutid, fra øst til vest, fra centrum til periferi og fra en lille dreng, der stadig bor i en gammel mand. Egon Clausen vil læse højt og vise nogle af de billeder, der er knyttet til bogen.

Fra 1970 til 2005 har Egon Clausen været knyttet til Danmarks Radio som programmedarbejder og redaktør på P1. Sideløbende hermed har han skrevet en lang række bøger, hvoraf en del er erindringer og essays om Hemmet og omegn, mens andre beskriver de religiøse retninger, der har præget livet på egnen.

Der vil også være tid til en åben samtale om de temaer, som Egon Clausen har behandlet i sit vestjyske forfatterskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce