Annonce
Aabenraa

Forfatter sætter ord på Aabenraa

Christina Englund er gået i arkivet på Aabenraa Bibliotek for at blive klogere på den sønderjyske historie. Foto: Kate Frank Pommer

Aabenraa: Forfatter Christina Englund er i denne uge i Aabenraa for at lære området bedre at kende, så hun kan skrive en tekst, der skal kickstarte dialogen om Aabenraa og sætte gang i læselysten.

Hun er en af 20 forfattere, der er draget ud i det danske kongerige for at forsøge at sætte ord på, hvem vi er.

Hele denne uge opholder hun sig i Aabenraa og vil se nærmere på byen og ikke mindst det dansk-tyske mindretal nord og syd for grænsen. Og for hende er det vigtigt at komme ud at tale med mennesker og ikke bare forestille sig det hele på et kontor.

Hendes besøg munder ud i en fiktionstekst om Aabenraa, der skal udgives i JydskeVestkysten, og som sammen med de 19 andre forfatteres tekster samles i en podcast i samarbejde med Danmarks Radio. Desuden vil Christina Englund deltage i et debatarrangement, hvor hendes tekst kan blive diskuteret.

Projektet er støttet af Nordea Fonden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce