Annonce
Tønder

Forfatter samler værk: Tre ungdomsbøger bliver til én

Karen Grothe har netop samlet sin triologi om tvillingerne Johanne og Jeppe i en tyk sag på 361 sider. Dermed er sommerlæsningen sikret for børn og unge. Arkivfoto: HC Gabelgaard
Annonce

BALLUM: Den 70-årige og lokale forfatter, Karen Grothe, har netop fået rettighederne tilbage til sine tre ungdomsbøger i serien om Heksens Børn.

Det har hun benyttet til en genudgivelse af bøgerne, der nu er samlet til én tyk sag på 361 sider. Dermed skulle læsestoffet til en lang og god sommer være i hus - i hvert fald for læseheste.

Det er de tre titler: Den Fremmede, Stormfloden og Krigen, der udkom i 2014 og 2015, der altså nu er samlet i spændingsromanen Heksens Børn, der er henvendt til børn og unge.

Heksens Børn handler om tvillingerne Johanne og Jeppe, der i middelalderbyen Danborg bliver forældreløse, da moren brændes på bålet som heks.

Annonce

Max og Felix

Heldigvis kommer den fremmede Max dem til undsætning, da han ankommer til Danborg på sin smukke hest. Byen rammes af en voldsom stormflod og det får lokalbefolkningen til at gøre fælles front mod den onde lensmand Felix.

Hvordan det går tvillingerne, må man selv læse sig frem til.


Jeg holder meget af Sønderjylland. Jeg bor her og kender området godt, og jeg mener, at hvis man vil skrive om noget, så skal man skrive om det, man kender til.

Karen Grothe, forfatter


Karen Grothe, der oprindeligt er fra Ribe, har tidligere bestridt en lang række forskellige job. Hun er uddannet bankassistent ved Sydjysk Landmandsbank i Ribe, siden har hun arbejdet som nattevagt på et asylcenter og været kontormus hos Dansk Flygtningehjælp. I 2005 blev hun uddannet meritlærer og underviste efterfølgende i fem år i historie og dansk.

- Jeg holder meget af Sønderjylland. Jeg bor her og kender området godt, og jeg mener, at hvis man vil skrive om noget, så skal man skrive om det, man kender til, har forfatteren tidligere fortalt.

Heksens Børn kan købes hos Jefsen Bog og Idé i Tønder og hos alle andre boghandlere i kongeriget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce