Annonce
Kolding

Forfatter Vibeke Arildsen lader sin romanfigur Julie komme fra Kolding

Forfatter Vibeke B. Arildsen udkommer den 3. september med romanen "Hemmeligheder", der hører hjemme i genren "Young Adult" og henvender sig til unge og voksne læsere. Romanens hovedfigur Julie er fra Kolding. PR-foto

Kolding: Den 3. september udkommer forfatter Vibeke B. Arildsens nye roman "Hemmeligheder" på forlaget Eudor. Og selvom Vibeke B. Arildsen er fra Randers og i dag bor på Frederiksberg, så har hun valgt at lade sin hovedfigur pigen Julie komme fra Knud Hansens Vej her i Kolding.

- Jeg kendte ikke byen særligt godt, da jeg begyndte på romanen. Men det flaskede sig så heldigt, at børnebogsforfatteren Karen Filskov inviterede mig til sin fødselsdag i Kolding. Ved den lejlighed traf jeg en masse koldingensere, som kunne fortælle mig, at Julie bor på Knud Hansens Vej, fortæller forfatteren Vibeke B. Arildsen i en pressemeddelelse.

- I det tidlige forår tog jeg igen til Kolding og besøgte Karen Filskov, der stod klar med cyklerne. Dagens udflugt gik til Knud Hansens Vej, hvor Karen og jeg fotograferede opgange og klatrestativer. Således beriget kunne jeg fortsætte arbejdet med romanen - og min research, fortæller Vibeke B. Arildsen, der har oversat flere end 30 børne- og ungdomsbøger fra svensk og tysk foruden sit eget forfatterskab, der tæller fire romaner.

Annonce
"Hemmeligheder" af Vibeke B. Arildsen er en romanen, der handler om 16 årige Julie fra Kolding. Hun kører ind i et træ i sin stedfars bil og strander i en lille by på Fyn. En helt almindelig lille landsby, der rummer masser af hemmeligheder. Det samme gør livet hjemme i Kolding. Bogforside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Sønderborg

Minigraver kørte ind i bil

Esbjerg

Partifæller i sammenstød over balloner: Nogle er mere forbudte end andre

Annonce