Annonce
Debat

Forfejlet politisk analyse – ”Fake news”

Læserbrev: Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, da jeg læste Yvonn Tittels ”analyse” i JV den 27. januar 2021. Jeg blev rystet i min grundvold.

Da Yvonn skrev denne ”analyse”, må hun have tabt både sutten og have glemt sin journalistiske tilgang. Jeg er medlem af Venstre, bor på et landbrug og er ikke en bonderøv, som anvendes i artiklen om nogle af kandidaterne på en nedværdigende måde. Det, jeg læser ud af ”analysen”, er en personlig holdning til valgets udfald, og dét klæder bestemt ikke Yvonn.


Annonce

Line Berner er den kandidat med den mindste politiske og ledelsesmæssige erfaring. Dette hører da med i en såkaldt analyse, og det kunne jo være, at Venstrevælgerne havde dette i tankerne.

Uddrag af læserbrevet


Yvonn lægger ikke skjul på, hvor hendes sympati ligger. I analysen ligger en slet skjult antydning af, at det udelukkende er, fordi Line Berner er kvinde og tilflytter, at hun ikke blev valgt. Helt forfejlet og slet ikke underbygget.

Line Berner er den kandidat med den mindste politiske og ledelsesmæssige erfaring. Dette hører da med i en såkaldt analyse, og det kunne jo være, at Venstrevælgerne havde dette i tankerne.

I runde 4 var der 206 ledige stemmer til fordeling. Line Berner fik 45 ekstra stemmer, og Mads Sørensen 147. Min stemme fik Mads Sørensen, ud fra en konkret vurdering af hvem der kunne styre en administration og et byråd med et budget over 3 milliarder.

Kommentarerne vedrørende Peder Foldager er ganske forfejlede samt særdeles nedværdigende. Peder Foldager har ganske enkelt det bedste erfaringsgrundlag fra såvel erhvervslivet samt det politiske.

En dårlig og uetisk analyse, grænsende til ”fake news”.

Vi står helt inde for analysen

Lokalredaktør Dorthe Knudsen, JydskeVestkysten Varde, svarer:

Kære Jens Dicksen Jensen,

mange tak for dit læserbrev om analysen.

Det glæder mig at høre din holdning - uanset at jeg ikke er enig i dine konklusioner.

Det glæder mig, fordi det viser et kæmpe engagement, og vi sætter som medie altid pris på at få tingene at vide direkte.

Yvonn Tittel går i analysen tilbage i tiden og ser på borgmestre i Varde Kommune. Hvem og hvad de var. Hun slår netop fast, at det ikke kan være kvinde-delen, der gør udslaget. Og så kigger hun på, hvad det er, der får Mads til at vinde stemmerne frem for Line.

Vi får kun det helt rigtige svar, hvis vi kunne spørge alle de Venstre-medlemmer, der stemte. Yvonn Tittel vælger at inddrage én af kernevælgerne for at få hans forklaring.

Ordet bonderøv er brugt i analysen, hvilket falder dig for brystet. Mads Sørensen selv kalder sig for en simpel bondemand. Bonderøv; Ja, det kan virke provokerende. Men at flere passager i analysen skulle være nedsættende - dels overfor landmænd, dels overfor Peder Foldager. Det kan jeg ikke genkende.

Er der glimt i øjet i analysen - ja. Er ordet bonderøv til kanten - ja. Og det står jeg helt inde for. Vi skal nogle gange sætte tingene skarpt op og turde. Også turde skrive bonderøv og borgmester i samme sætning.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Debat For abonnenter

Kommentar: Gæstfrihedens svære kunst

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce