Annonce
Sport

Forfriskende: Holsted hiver Lars Munkedal ind som sportschef

Lars Munkedal får fremover den sportslige ansvar i Holsted Speedway Klub. Tidligere har han haft stor succes i Slangerup. Foto: Chresten Bergh

Tre gange har erfarne Lars Munkedal sørget for guld i ligaen til Slangerup. Fremover skal han sikre succes i Holsted, hvor han fra den kommende sæson får den sportslige ansvar i klubben.

Det har i længere tid været en offentlig hemmelighed, at Holsted ville ud at styrke sig til den kommende sæson, men hvem havde lige set det komme, at den garvede Slangerup-mand Lars Munkedal skal løfte opgaven?

Det havde de færreste nok, men den er god nok. Munkedal, der har pustet ud i denne sæson, har igen fået gejsten, og han føler sig overbevist om, at han kan være med til at skubbe Holsted i den rigtige retning.

- Jeg vil ikke love guld. Det kan man ikke, men jeg vil mene, at en klub som Holsted skal være i finalen hvert eneste år. Inde i mit hoved har jeg egentlig altid haft en tanke om, at hvis jeg en dag skulle arbejde i en anden dansk klub end Slangerup, skulle det være i Holsted. Det er og har altid været en super professionel klub, mener Lars Munkedal.

Udover at skulle finde de bedste kørere til klubbens ligahold og holde tungen lige i munden under matcherne, skal der også arbejdes med ungdommen og klubbens 1. divisionshold.

- Min tanke er, at vi så vidt muligt skal køre med et rent dansk hold. Det har jeg de bedste erfaringer med, og derfor er det også bare så vigtigt, at vi får udviklet talenterne og gør et godt stykke arbejde den vej rundt.

Til den kommende sæson har Holsted hentet Rene Bach i Esbjerg, mens kontrakterne med Rasmus Jensen og Nicolai Klindt netop er blevet forlænget. Derudover skal der laves en ny aftale med Nicki Pedersen, der har været frontfigur i klubben siden 2003.

- Det er fremragende kørere, og jeg vil mene, at det er Danmarks stærkeste top fire. Nu skal jeg få det til at spille sammen, og det har jeg en stærk tro på kan lade sig gøre. Jeg har tidligere arbejdet rigtig tæt sammen med Nicki Pedersen, og vi har det super fint sammen, forklarer Lars Munkedal.

Annonce

En fast del af toppen

Holsted-direktør Preben Hansen glæder sig over aftalen med Lars Munkedal. De to har faktisk talt om den nye konstellation i et stykke tid.

- Vi trænger til at udvikle vores klub, og vi tror på, at Lars er den rigtige mand til opgaven. Vi er tilfredse med, at vi sluttede med at vinde bronze i år, men sæsonen som helhed er ikke godkendt. Vores mål er at være en fast del af toppen, understreger Preben Hansen.

Og Lars Munkedal, hvordan tror du, at de tager det i Slangerup, når du skifter til Holsted?

- Jeg håber da, at de tager det pænt, selvom der nok skal komme nogle spydige kommentarer. Det lever jeg fint med. Jeg skylder ikke Slangerup noget, og nu glæder jeg mig til et nyt kapitel.

Holsted var senest dansk mester for hold tilbage i 2014.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce