Annonce
Aabenraa

Forgæves kamp: Omstridt boligområde tæt på at blive stemt igennem

Beboerne i området ved Dimen syd for Stollig er utilfredse med, at der skal udstykkes nye byggegrunde lige i deres baghave. Arkivfoto: Claus Thorsted

Trods protester fra en række beboere i Stollig, ser det ud til, at byrådet onsdag vedtager en lokalplan, der åbner for udstykningen af 90 byggegrunde ved Dimen, samtidig med at en lokalplan for yderligere cirka 27 byggegrunde i samme område sendes i høring.

Stollig: Det afgøres først i byrådssalen onsdag aften, men det tyder på, at et flertal ikke vil imødekomme kritikerne af de to nye boligområder ved Dimen syd for Stollig i Aabenraas nordlige opland.

Vejen for det ene område, der omfatter cirka 90 byggegrunde øst for Dimen, står til at blive banet med endelig vedtagelse af en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, mens lokalplanen for det andet område, der omfatter op til 27 byggegrunde vest for Dimen, ventes sendt i høring.

En af de borgere, der har bidraget med høringssvar, er Eva Papendick, som har skrevet et debatindlæg på vegne af ejere og lejere af 18 ejendomme.

- Vi er kommet med indsigelser og forslag til ændringer, men vi føler ikke, vi bliver hørt, og der tages ikke hensyn til naturen, dyrene, beboerne i området eller trafiksikkerheden. Vi kan godt forstå, kommunen er interesseret i at finde muligheder for at udbygge byen, men der er mange måder at gøre det på, siger Eva Papendick.

Annonce

Vi har valgt at bo i udkanten af byen og stadig på landet. Vi ser allerhelst, at der overhovedet ikke bliver bygget, men omvendt - hvis det skal ske - vil vi gerne være med i dialogen og komme med ideer til, hvordan det kan laves, så hele området ikke klistres til med parceller, og der stadig er grønne områder.

Eva Papendick

Optimistisk formand

Socialdemokraterne Erik Uldall Hansen og Egon Madsen har sammen med SF's Michael Christensen i vækstudvalget for land og by ønsket, at to af grundene på østområdet skulle udgå af projektet, fordi der vil blive bygget for tæt på den fredede vej Dimen, og så ville de have bebyggelsesprocenten på vestområdet sænket fra 40 til 30, men ingen af ændringsforslagene vandt gehør.

Udvalgets formand mener dog ikke, at der er de store overraskelser i vente onsdag aften.

- Overordnet er min vurdering, at vi politisk er uenige om fire af de knap 90 byggegrunde. Jeg forventer, vi får den ene lokalplan stemt igennem og den anden sendt i høring, siger Philip Tietje (V).

Samtidig fortæller Tietje, at Eva Papendick og de andre beboere i Dimen-området også bliver hørt, når eller hvis lokalplanen for området vest for Dimen sendes i høring.

- Der bliver indkaldt til et borgermøde i høringsperioden. Jeg tror ærligt talt ikke, der kommer mange nye argumenter på bordet, men af hensyn til processen vil vi indkalde til et borgermøde, hvor vi gennemgår lokalplanforslaget, forklarer Philip Tietje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce