Annonce
Debat

Forhåbentlig kommer svenskerne til fornuft

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram.
Annonce

I princippet må svenskerne selv om, hvordan de styrer deres land. Vi kan nøjes med at smile, når de kappes med hinanden i politisk korrekthed og skriver både den faktuelle historie og beretningen om Pippi Langstrømpe om, så begge dele passer bedre til den svenske opfattelse af, hvordan verden burde være, men ikke nødvendigvis er. Samtidig er vi såmænd ikke meget bedre selv, når man ikke længere må købe en Kæmpeeskimo.

Men friheden til at skalte og valte med sit eget land gælder kun så længe, man ikke generer naboerne. Det gjorde svenskerne, da de daværende statsministre Poul Schlüter og Olof Palme i røg i totterne på hinanden om søgrænsen ved Hesselø.

Efterfølgende kunne man trække på smilebåndet. Til gengæld er der ingen grund til at more sig over svensk udlændinge- og integrationspolitik.

Tydeligvis har svenskerne ikke overhovedet ikke styr på problemet. Igen må de selv om, hvorvidt svenske byer skal være hjemsted for kriminelle bander, der ikke mindst har deres oprindelse i kriminelle, udenlandske miljøer. Men de har ikke lov at eksportere problemerne til Danmark. Det sker imidlertid, fordi der er fri bevægelighed.


Friheden til at skalte og valte med sit eget land gælder kun så længe, man ikke generer naboerne.


Således var det et svensk bandeopgør, der den 25. juni 2019 førte til skyderi med automatvåben på åben gade i Herlev, hvor en dødspatrulje fra en bande dræbte to rivaler fra en anden svensk gruppering. Svenske kriminelle med udenlandsk baggrund er ligeledes dømt for den enorme sprængning foran Skattestyrelsen på Østerbro i København den 6. august sidste år.

Lykkeligvis kom ingen til skade ved eksplosionen, og ofrene i skudsagen var selv kriminelle. Men fuldstændig tilfældige og uskyldige mennesker kunne i begge tilfælde meget vel være blevet kvæstet eller dræbt. Så bliver et svensk udlændingeproblem pludselig et dansk. Det mener Venstres retsordfører, Inger Støjberg, og hun har i dette tilfælde så evigt ret. Derfor er der grund til at glæde sig sammen med Støjberg over, at svenskerne i et vist omfang synes at være kommet til besindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Uha - hvor var det tæt på: Team Esbjerg slået med mindst mulig margin i en forrygende kamp

Annonce