Annonce
forside

Forhenværende viceskoleinspektør

Læserbrev: Nok er Hans Winther "forhenværende" (viceskoleinspektør), men jeg synes måske alligevel det burde kunne forventes, at han som en sådan kan læse indenad.

Det er naturligvis smigrende sådan at få tillagt æren for nærmest at have skabt både love, regler og indkøbspolitik, selvom jeg for så vidt blot har formastet mig til at viderebringe fakta oplysninger, og allerede for år tilbage har boret i indkøbspolitikken, der ikke behøver at være statisk.

Det står naturligvis Hans Winther helt frit for, om han kan lide DF og undertegnede eller ej, men det ville da have klædt ham, hvis han havde trukket vejret dybt - inden han hovedløst skyder budbringeren. Det er da en lettelse, at den stil ikke længere er noget han har mulighed for at praktisere i skolevæsenet overfor sagesløse børn.

Jeg kender - naturligvis - alle de gode argumenter for at "holde liv i den lille købmand" på godt og mindre godt (uanset evne, effektivitet, økonomisk tilstrækkelighed, kølediske, der lever op til gældende krav osv.), og jeg konstaterer med stor respekt, at man i visse mindre lokalsamfund har formået at forny sig med moderne og mere indbydende købmandsbutik og engageret ledelse. Det er flot, og det virker, når der samtidig er den rette professionalisme indover.

Måske klogt at høste de erfaringer, der allerede er gjort ... tænker jeg, inden man forventer, at det (også) skal være en kommunal opgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce