Annonce
Læserbrev

Forkerte tagsten: Kommunal magtfuldkommenhed

Annonce

LÆSERBREV: Åbent brev til formanden for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen:

I JydskeVestkysten den 18. maj udtaler du så smukt, at ”man bliver nødt til at behandle alle borgere ens”.

Er du helt sikker på, at kommunen efterlever sine egne kønne forskrifter?

Ja, hvor det drejer sig om ganske ligegyldige sager som nuancen på et tegltag, som ikke kan ses fra gaden, så går man nidkært efter synderen – men ellers?

Hvad med sorte (glaserede?) tegltage på huse på Provst Petersens vej og i Vidågade?

Hvad med den katastrofale tilsidesættelse af alle bevaringsregler, lokalplaner og fredninger, da man uden at tage hensyn til Tønders historie pressede et ulykkeligt byggeri ned bag rådhuset på byens mest historiefortættede areal?

Hvad med alle hullerne i husrækkerne netop i Nørregade/Mellemgade-kvarteret? Skulle man ikke bruge lidt energi og midler på at få lukket dem med smukt og hensynsfuldt byggeri.

Godt, der i Tønder findes personer, som stadigt tager vare på byens huse. Jeg tænker på de fornemme istandsættelser af Lillegade 6 og det flotte, røde hus Gråbrødrevej, hjørnet ud til Jomfrustien. Tak til dem, der gennemfører forskønnelser med sans for byens arkitektur!

Landets kommuner har gennem de seneste kommunalreformer fået voldsomme udvidelser af deres magtbeføjelser. Eksemplerne er talrige – se bare østpå, hvor man i disse dage giver kommunal tilladelse til at tilsvine den skønne Øresundskyst.

Landet som helhed, inklusive Tønder kommune, savner i den grad brugbare ankeinstanser, så den kommunale magtfuldkommenhed ikke løber grassat.

Afventer spændt svar på mine indledende spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce