Annonce
Sydjylland

Forklaring fra drabstiltalt blev alvorligt udfordret: Gemte metalrør under jakken

Der var ikke megen opbakning til den 45-årige mands udlægning af forløbet, da de første fire vidner i sagen tirsdag afgav forklaring. Arkivfoto: Jesper Orry
En række vidner lavede tirsdag huller i den forklaring, som den drabstiltalte 45-årige mand har afgivet om forløbet på mordaftenen. To vidner kunne fortælle, at den afdøde havde mange kontanter i sin lejlighed.
Annonce

Esbjerg: Den 45-årige mand, der har erkendt vold med døden til følge mod en 76-årig mand i dennes lejlighed på Tinghøjs Allé i september 2018, fik i tirsdag dele af sin forklaring kraftigt udfordret.

Han har selv forklaret, at han i den 76-åriges lejlighed impulsivt greb en metalstang, der lå på gulvet, og med den slog den ældre mand flere gange i hovedet, hvorved manden pådrog kvæstelser, som han senere døde af.

Han har også forklaret, at årsagen til volden skulle findes i, at han på vej ind til den afdøde traf en mand, der fra den 76-årige havde hørt, at den 45-årige skulle have siddet i fængsel for vold og overgreb mod sin kone og sine børn.

Det blev han, ifølge sin egen forklaring, så sur over, at han senere på aftenen afkrævede den 76-årige en forklaring, og da han ikke fik et tilfredsstillende svar, havde det slået klik for ham, og han havde slået ham med jernstangen.

Ved tirsdagens retsmøde forklarede alle fire vidner sig imidlertid til ugunst for den 45-årige mand.

Annonce

Medbragt metalstang

Indehaveren af et pizzeria i nærheden af gerningsstedet kunne fortælle, at den 45-årige inden episoden havde været på restauranten, og at han allerede på det tidspunkt var i besiddelse af et 30-40 centimeter langt metalrør, som han gemte under jakken.

Den mand, som den 45-årige fortalte at have mødt ved den dræbtes lejlighed, og som skulle have talt om vold og overgreb, afviste pure, at den dræbte havde fortalt ham noget i den stil, og han var desuden ganske sikker på, at han ikke havde mødt den tiltalte den pågældende aften ved den afdødes lejlighed.

Det var en overbo fra opgangen, der fandt den 76-årige mand død i sin lejlighed den 6. september 2018, da han ville kigge ind til ham for at se, hvordan han havde det.

- Han sad i stolen, som han ofte gjorde, men jeg kunne med det samme se, at han var død. Han var overfyldt med størknet blod. Jeg gik i chok, og det er jeg sådan set stadig, forklarede manden, der fra en nabolejlighed fik ringet 112.

Han kunne desuden fortælle, at den afdøde ved mindst en lejlighed havde fremvist et stort bundt kontanter, han anslog det selv til omkring 40.000 koner, og efter fundet af den dræbte 76-årige, opdagede manden, at den afdødes scooter var forsvundet.

Annonce

Misbruger

Den 45-åriges tidligere kæreste har til politiet forklaret, at den 45-årige på det tidspunkt var dybt kriminel og misbruger, og at hun om morgenen den 4. september havde mødt ham. Han havde da fortalt, at han netop havde brugt 28.000 kroner, og ifølge ekskæresten havde han helt røde øjne og virkede aggressiv.

To dage senere var han mødt op hos hende og havde medbragt en telefon og en militærmedalje, som stammer fra den afdødes hjem. Kort før drabet havde han i øvrigt fortalt hende, at den afdøde lå inde med mange kontanter i sin lejlighed.

Dermed er der mindre og mindre, der bakker den 45-åriges forklaring om impulsiv vold mod den 76-årige mand op, en mand som var hans gode ven gennem 25 år.

Til gengæld er der flere ting, der indikerer, at der i stedet kunne være tale om et planlagt rovmord med kontanter, en elscooter og forskellige effekter som udbytte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce