Annonce
Tønder

Forløsning: TM Tønder henter vital sejr på Sjælland

Lige så flade som bolden og Felix Kasch er på dette billede, var TM Tønder efter nederlaget hjemme mod Roskilde i sidste uge. Men lørdag rejste mandskabet sig og hentede en vital sejr på udebane mod HØJ Elite. Foto: Flemming Andersen
Efter skuffelsen hjemme mod Roskilde sidste weekend rejste TM Tønder sig med en udesejr mod HØJ Elite. En solid føring kom til sidst i fare, da udvisningerne regnede ned over holdet.
Annonce

ØLSTYKKE: Med tre nederlag og en sejr har TM Tønder Håndbold fået alt andet end en drømmestart på den nye sæson i 1. division. Senest gik det helt galt på hjemmebane mod rækkens formodede dumpekandidat Roskilde. Men man skal rejse sig ved den sten, man falder. Det gjorde træner Torben Sørensens udvalgte lørdag eftermiddag hos HØJ Elite, der er naboklub til netop Roskilde. Der er kun 13 kilometer imellem dem. Med den forholdsvis sikre sejr på 30-26 (15-12) i Ølstykkehallen melder TM Tønder sig tilbage i rækken som et af de hold, der har berettigede ambitioner om at være med i den sjove ende.

- Den store forskel mellem Roskilde og HØJ-kampen er Jacob Lyck, der i vores syv mod seks-spil spiller de afgørende næstsidste bolde. Det var godt at se, hvordan han rejste sig og strålede, sagde Torben Sørensen efter slutsignalet.

I tal

Håndbold, 1. division herrer: HØJ Elite - TM Tønder Håndbold 26-30 (12-15). Målscorere for TM Tønder: Jimmi Elmgård 7, Felix Kasch 5, Casper Rahr Madsen 5 (4), Lasse Nikolajsen 4, Emil Keller 2, Thomas Clausen 2, Jacob Lyck 2, Alexander Hansen 2, Ulrik Nøddesbo 1. Topscorer for HØJ Elite: Philip Kempf 7. Udvisninger: HØJ Elite: 2 x 2 min. TM Tønder: 7 x 2 min. Jyllingehallen: 325 tilskuere

Annonce

Flyvende start

Trods den lange kørretur fra det sønderjyske til det østsjællandske var det tøndringerne, der fra starten satte sig på kampen. Efter fem minutter stod der 3-0 på måltavlen, og inden det første kvarter var omme, var TMT's føring vokset til 8-3.

Men intet varer evigt, heller ikke en god TMT-stime. Hjemmeholdet vågnede til dåd og fik reduceret til både 9-10 og 11-12, inden kampens senere topscorer, Jimmi Elmgaard med sin fjerde scoring sikrede en Tønder-føring ved pausen på 15-12.

Føringen var et solidt udgangspunkt for anden halvleg, hvor Tønder en overgang førte med både seks og syv mål. Hjemmeholdet, der har vundet tre af sæsonens fire kampe, gav dog aldrig op, og efter en dobbeltudvisning i slutfasen blev det set gennem TMT's briller lige en anelse for spændende. HØJ's topscorer Philip Kempf markerede med sit syvende mål reduceringen til 24-27, og med fire minutter igen kunne pludselig alt ske. Det gjorde det dog ikke. Unge Casper Rahr Madsen sendte også sit fjerde straffekast i netmaskerne, og så var de to point i hus.

Annonce

Skadet general

- Vi bliver ramt af fire udvisninger i de sidste 10 minutter. Det var godt, at Thrans (målmand Christian Thrans, red.) trådte i karakter netop i den periode, fortæller Torben Sørensen.

Sejren skal også ses i lyset af, at TM Tønder måtte undvære den skadede forsvarsgeneral Jeppe Jonassen. I hans fravær var det overdraget til Nikolai Emil Keller at få de bageste rækker til at hænge sammen, hvilket lykkedes til trænerens ubetingede tilfredshed.

Tilfreds kunne Torben Sørensen også være med Jimmi Elmgaard, der i vanlig stil gik foran både i forsvaret og angrebet, og endte med at blive sit holds topscorer med syv mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Lærerformand opfordrer Koldings lærere til at tage deres forholdsregler: Sådan kan de mindske risiko for at blive smittet

Annonce