Annonce
Tønder

Forløsning: TM Tønder vinder vital sejr

Elegante Alexander Hansen var den store oplevelse i højre angrebside, hvor han både var skarp som fra fløjen og som gennembrudsspiller. Foto: Flemming Andersen
Efter til sidst tre nederlag i træk vandt TM Tønder tirsdag aften bundgyseren mod HEI Skæring med de overbevisende cifre 30-23.
Annonce

TØNDER: Forløsning. Forløsning. Forløsning.

Hvis tirsdagens ord i Tønderhal 2 skulle vælges, ville det uden tvivl have været "forløsning".

For det var en kæmpe forløsning for TM Tønder-træner Jan Paulsen og hans udvalgte, at de vandt bundgyseren i 1. division over aarhusianerne fra HEI Håndbold.

Efter til sidst tre nederlag i træk og en julepause på en nedrykningsplads var sejren ikke kun Jan Paulsens første succesoplevelse som træner i Tønder. Gejsten, viljen og i det hele taget måden, hvorpå hans hold præsenterede sig i årets første kamp, giver berettiget håb om, at placeringen på en af rækkens dumpepladser snart kan være fortid.

- Lad det være vores start på 2020. Der var kæmpe pres på, så det her er en kæmpe forløsning, lød det efter slutsignalet fra kampens spiller i den røde Tønder-trøje, Alexander Hansen.

Knap 500 glade, begejstrede og til sidst lettede TMT-tilhængere piskede deres helte med taktfaste trommeslag og klapsalver mod sejren. Det hjalp ikke mindst i midten af anden halvleg, da gæsterne fik reduceret til 17-21 og 20-24. Lidt nervøsitet bredte sig, men tættere kom holdet fra Hjortshøj Egå så trods alt ikke på.

I tal

Håndbold, 1. division herrer: TM Tønder - HEI Håndbold 30-23(17-9). Målscorere TM Tønder: Alexander Hansen 8, Lasse Nikolajsen 4, Jeppe Jonasson, Felix Kasch 3, Jimmi Elmgaard 3, Jesper Redlefsen 3, Benjamin Holm 3, Thomas Clausen 1, Ulrik Nøddesbo 1. Topscorer for HEI: Nicolaj Schytt 7. Udvisninger: TM Tønder 5 x 2 min. HEI 1 x 2 min. Stillinger undervejs: 4-4, 10-4, 14-6, 21-14, 21-17, 22-18, 28-20. Tønderhal 2: 487 tilskuere.
Annonce

Seks mål i træk

Årets første håndbold-halvleg startede for begge holds vedkommende lidt nervøst. Der var mere end blot to point på spil. Netop nervøsiteten set i forhold til kampens betydning var en af de ting, som træner Jan Paulsen havde advaret imod. Men senest efter 10 minutter var angsten for at tabe den vitale kamp pist væk. Fra stillingen 4-4 tændte Lasse Nicolajsen og ikke mindst Alexander Hansen turboen, og så så de og holdkammeraterne sig ikke tilbage. 10-4 viste måltavlen otte minutter senere. Seks mål i træk, hvornår er det sidst sket? Det var der i hvert falden ingen, der kunne huske, end ikke blandt de mest inkarnerede TMT-tilhængere.

Jan Paulsen havde i den korte julepause ikke mindst haft fokus på det defensive arbejde. Før denne runde stod Tønder med det næst dårligste forsvar. Det var der i den grad lavet om på tirsdag aften. Koncentreret forsvarsarbejde gav gæsterne fra Aarhus voldsomme afslutningsvanskeligheder og samtidig fik Tønders nyindkøbte unge målmand Simon Egtved gode arbejdsbetingelser. Han kvitterede med en stribe fine redninger, der blev omsat til kontraløb. Fire af slagsen blev det til i den første halve time. Også det er ikke sket i Tønderhallen i meget lang tid.

- Vi dækkede godt op, og så fik vi de redninger, vi tidligere har manglet. Indstillingen fra starten var, at nu er det vores tur. Og det holdt, lød det fra Alexander Hansen, mens indholdet af fanklubbens medbragte konfettirør regnede ned over ham og holdkammeraterne.

Forsvarschef Jeppe Jonasson havde både kræfter og hurtighed til at løbe hurtige kontra. Fire mål bleev det til fra hans hånd i første halvleg. Foto: Flemming Andersen
Jimmi Elmgaard sled som altid i det. Da gæsterne var ved at komme tæt på i anden halvleg satte han en afgørende bold ind. Foto: Flemming Andersen
Jimmi Elmgaard sled som altid i det. Da gæsterne var ved at komme tæt på i anden halvleg satte han en afgørende bold ind. Foto: Flemming Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce