Annonce
Læserbrev

Forliget røg i havnen

Læserbrev: Det måske mest visionære udviklingsprojekt i Kolding Kommunes historie er røget i havnen.

Tænk at politisk fnidder, misforståelser og manglende kommunikation kan få det store visionære projekt til at kuldsejle.

Det er desværre et faktum, her efter at udspillet fra det selvbestaltede firkløver bestående af Enhedslisten, SF og Hanne Dam fik sat en kæp i hjulet i forligskredsen.

Herefter springer socialdemokraterne, kan vi konstatere, og hermed er visionen reelt død.

Det var en vision, der har været en del af Radikale Venstres politik i årevis, og vi var glade, da et samlet byråd bakkede op om det eneste rigtige, nemlig omdannelse af Kolding Havn og udvikling af Kolding by.

En ny og kommende vision har lange udsigter. Processen må starte forfra, og vi er sat år tilbage. Det nuværende byråd bliver aldrig en del af færdiggørelsen, hvad enten det bliver en både og løsning eller kun en "og" løsning.

ØV siger vi i Radikale Venstre, men vi vil naturligvis gå konstruktivt ind i den kommende proces og dialog, også med havnens virksomheder.

Når bølgerne har lagt sig oven på en politiks trælse udvikling, må vi i byrådet se hinanden i øjnene og få en snak om, hvordan vi fremover skal og vil samarbejde. De brede forlig er vigtigt.

Sådan en sag, som visionen om Kolding Havn, kan og må aldrig blive en del af en politisk mudderkastning og kan aldrig vedtages med et snævert flertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];