Annonce
Sønderjyske Fodbold

Forlod SønderjyskE efter kun fire måneder: - Selvfølgelig var der uenighed

Michael Buchholtz var team manager og head of scouting i SønderjyskE i fire måneder. Han fortsætter i en anden rolle i ejerskabet for Robert Platek. Arkivfoto: Jonas Brønd Nielsen
Michael Buchholtz har oplevet uenighed, men ikke mistillid i sin korte tid i SønderjyskE, og nu er han ude af organisationen. Men han fortsætter i ejerskabet og er ikke helt færdig med SønderjyskE.
Annonce

Fodbold: Det har set noget tumultarisk ud, når man har betragtet begivenhederne uden for banen i SønderjyskE den seneste tid.

Sportschef Hans Jørgen Haysen har sagt op og er på vej til AGF, direktør Klaus Rasmussen er sygemeldt, og team manager og head of scouting Michael Buchholtz forlod pludselig organisationen. Imens har klubbens ejer, Robert Platek, købt italienske Spezia Calcio i Serie A.

Den cocktail har ført til spekulationer og bekymring blandt klubbens fans.

Mandag aften kastede Michael Buchholtz lidt lys over situationen i fodboldprogrammet 4 På Foden i Radio 4.

Buchholtz blev ansat i SønderjyskE i oktober sidste år, efter at han spillede en nøglerolle, da Platek-familien udså sig klubben og købte den. Det blev kun til fire måneder i jobbet. I sidste uge skrev SønderjyskE, at Buchholtz forlader organisationen. Der var dog ingenlunde tale om en fyring, da Buchholtz altså fortsætter i en anden rolle hos Robert Platek, SønderjyskE's ejer.

Annonce

Forsvinder ikke helt

I 4 På Foden blev Buchholtz blandt andet spurgt ind til, om han havde oplevet mistillid på de indre linjer i SønderjyskE.

- Ikke i min hverdag. Det oplevede jeg på ingen måde. Det er klart, at når der kommer nye folk ind, så vil der være ting, hvor man skal lære hinanden at kende. Selvfølgelig var der uenighed, det vil der altid være, sagde han.

Lyt til klippet fra 4 på Foden her:

Han afviste, at hans ord har haft større vægt end andres, fordi han var Robert Plateks mand i klubben.

- Mine anbefalinger tæller ikke mere end andres, det har været en sund og fornuftig afvejning af for og imod, sagde han.

Annonce

Ingen rangering

Selvom Buchholtz nu er ude af SønderjyskE-organisationen, forsvinder han ikke helt.

- Jeg er trådt ud af organisationen, men det betyder ikke, at jeg ikke er omkring SønderjyskE. Jeg arbejder videre i ejerskabet og hjælper Platek på andre områder.

Robert Platek købte i sidste uge den italienske Serie A-klub Spezia og har desuden skudt penge ind i portugisiske Casa Pia, som dog ikke er opkøbt af amerikaneren.

En form for samarbejde mellem de tre klubber virker sandsynligt, men endnu er der ingen aftaler, og der er ingen rangering af klubberne, understregede Buchholtz.

- Der er ikke nogen rangering. Indtil videre er der ikke andet i det, end at det er tre selvstændige enheder, men det skulle være mærkeligt, om man på sigt ikke kunne forestille sig et nærmere samarbejde. Det ville være en naturlig udvikling over tid, fortalte han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce