Annonce
Billund

Forlystelsespark vil have lov til mere støj

Sådan kunne en ny forlystelspark til 10 milliarder kroner på Østerbyvej i Billund komme til at se ud. Om forlystelsesparken ender med at blive en realitet, er et åbent spørgsmål. Illustration: Creo Arkitekter / Lars Møller Christensen.
Folkene bag en måske kommende forlystelsespark på Østerbyvej ved Billund mener, det er en forudsætning for deres projekt, at de får lov at støje mere. Det skal politikerne nu tage stilling til.

Billund: Endnu er spaden ikke blevet sat i jorden på Østerbyvej, hvor Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group har planer om at etablere en forlystelsespark i størrelse XL. Det er dog ikke ensbetydende med, at der ikke allerede er brugt masser af arbejdstimer på projektet.

Gram & Jeppesen Group fremlagde for et år siden en plan, der viser, at de vil etablere en forlystelsespark på omkring 300.000 kvadratmeter, hvilket vil gøre parken dobbelt så stor som Legoland. Endnu bliver der bokset en del i kulisserne med diverse papirarbejde, og nu har Gram & Jeppesen Group søgt om tilladelse til at kunne støje mere fra parken, end reglerne ellers sædvanligvis tillader.

Dobbelt så stor som Legoland

Det var vilde planer, som Herning-firmaet Gram & Jeppesen Group fremlagde for et år siden: Firmaet vil bygge en forlystelsespark på 300.000 kvadratmeter - hvilket vil være det dobbelte af Legoland. Den skal være placeret på Østerbyvej ved Billund og stå klar til turistsæsonen 2022

.

De vilde planer indeholder desuden et 53 meter højt hotel på mellem 15 og 18 etager indeholdende cirka 915 værelser samt et parkeringshus i seks-otte etager med plads til 5000 biler.

Siden er tiden gået med at få en lokalplan på plads, men selvom Peder Jeppesen, medindehaver af Gram & Jeppesen Group, allerede for et år siden garanterede over for avisen, at finansieringen på 10 milliarder kroner er på plads, er der efter alt at dømme meget lang vej til, at den røde snor kan klippes.

Ønsker mulighed for mere støj

Reglerne for støj er fastsat af miljøstyrelsen, og disse regler følger kommunerne som udgangspunkt. Reglerne tillader mere støj på hverdage i dagtimerne end om aftenen og i weekenderne, men Gram & Jeppesen Group mener altså, at det vil være nødvendigt at have lov til at kunne støje mere på skæve tidspunkter, hvis de skal kunne få succes med deres forlystelsespark.

Konkret mener firmaet bag planerne, at det i weekenden og om aftenen skal være tilladt at støje lige så meget som på hverdage.

Annonce

Ok til mere weekendstøj

Politikerne i Billund Kommune skal på et møde om to uger tage stilling til, hvordan kommunen forholder sig til sådan en ansøgning. Forvaltningen slår dog fast over for politikerne, at planerne om forlystelsesparken næppe kan blive aktuelle, hvis de gældende regler fra miljøstyrelsen kræves fulgt nøje.

Forvaltningen anbefaler derfor politikerne at træffe en beslutning om, at det i weekenden frem til klokken 18 bliver tilladt at støje på samme niveau som på hverdage, men at støjniveauet om aftenen skal overholdes.

Øget støj giver imidlertid andre udfordringer, da det vil kræve behov for afskærmning - nogle steder i op til 40 meters højde. Det vil selvsagt kunne ses, og en så høj støjmur vil desuden kunne give udfordringer i forbindelse med kraftigt blæsevejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce