Annonce
Aabenraa

Formand efter kras kritik: Ingen har bedt om at se listen

Arne Leyh Petersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, afviser, at der ikke har været drøftet en politisk prioritering af cykelstiprojekter. Arkivfoto: Timo Battefeld
Formanden for teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen (DF), slår fast, at der har været mulighed for at drøfte den politiske prioritering af cykelstiprojekter, og så har der ikke været ønsker fra andre medlemmer af byrådet om at se den "hemmelige" prioriteringsliste, ifølge ham.

Aabenraa: Der blev skudt med skarpt mod Dansk Folkepartis Arne Leyh Petersen som formand for teknik- og miljøudvalget, da byrådet onsdag vedtog at frigive knap ti millioner kroner til tre cykelstiprojekter.

Udvalgsformanden har skriftligt forholdt sig til kritikken, som han sammen med tre andre udvalgsmedlemmer også har kommenteret i et debatindlæg.

Har du som formand givet mulighed for en politisk prioritering af projekterne?

- Ja.

Hvordan blev tre millioner kroner i en budgetaftale til ni millioner kroner?

- 2 de 9 millioner er ikke en del af budgetaftalen, men en beslutning, der er blevet truffet i TMU (teknik- og miljøudvalget, red).

Hvordan forholder du dig til kritikken fra S og SF af sagsbehandlingen i udvalget?

- Svaret kan du læse i læserbrevet, som jeg sender senere.

Hvorfor har du ikke været med til at sørge for, at alle byrådsmedlemmer havde adgang til prioriteringslisten?

- Prioriteringslisten er et internt stykke arbejdspapir, som TMU som fagudvalget på området bruger. Vi har ikke fået nogen henvendelser fra andre byrådsmedlemmer omkring cykelstiprioriteringer og har derfor ikke tænkt nærmere over dette, da sagen jo som tidligere nævnt er placeret i TMU som fagudvalg, siger Arne Leyh Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce