x
Annonce
Aabenraa

Formand efter kras kritik: Ingen har bedt om at se listen

Arne Leyh Petersen (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, afviser, at der ikke har været drøftet en politisk prioritering af cykelstiprojekter. Arkivfoto: Timo Battefeld
Formanden for teknik- og miljøudvalget, Arne Leyh Petersen (DF), slår fast, at der har været mulighed for at drøfte den politiske prioritering af cykelstiprojekter, og så har der ikke været ønsker fra andre medlemmer af byrådet om at se den "hemmelige" prioriteringsliste, ifølge ham.

Aabenraa: Der blev skudt med skarpt mod Dansk Folkepartis Arne Leyh Petersen som formand for teknik- og miljøudvalget, da byrådet onsdag vedtog at frigive knap ti millioner kroner til tre cykelstiprojekter.

Udvalgsformanden har skriftligt forholdt sig til kritikken, som han sammen med tre andre udvalgsmedlemmer også har kommenteret i et debatindlæg.

Har du som formand givet mulighed for en politisk prioritering af projekterne?

- Ja.

Hvordan blev tre millioner kroner i en budgetaftale til ni millioner kroner?

- 2 de 9 millioner er ikke en del af budgetaftalen, men en beslutning, der er blevet truffet i TMU (teknik- og miljøudvalget, red).

Hvordan forholder du dig til kritikken fra S og SF af sagsbehandlingen i udvalget?

- Svaret kan du læse i læserbrevet, som jeg sender senere.

Hvorfor har du ikke været med til at sørge for, at alle byrådsmedlemmer havde adgang til prioriteringslisten?

- Prioriteringslisten er et internt stykke arbejdspapir, som TMU som fagudvalget på området bruger. Vi har ikke fået nogen henvendelser fra andre byrådsmedlemmer omkring cykelstiprioriteringer og har derfor ikke tænkt nærmere over dette, da sagen jo som tidligere nævnt er placeret i TMU som fagudvalg, siger Arne Leyh Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce