Annonce
Kolding

Formand efter opråb fra skole om sårbare unge: Det er en dyrt betalt besparelse

SF's formand for social- og sundhedsudvalget, Hans Holmer, var ikke selv med til at beslutte nedlægningen af det gruppetilbud til unge med angst og depression, som et byrådsflertal vedtog. Han kalder beslutningen en dyrt betalt besparelse. Foto: Søren Gylling
Formanden for social- og sundhedsudvalget var ikke selv med til at nedlægge tilbud til unge med angst og depression. Han mener, at besparelsen kan blive dyr i det lange løb og håber, at de øvrige politikere vil være med til at sætte hurtig hjælp i søen.
Annonce

Kolding: Politikerne i social- og sundhedsudvalget er blevet gjort opmærksom på, at den besparelse, som et flertal i byrådet besluttede sidste år om at nedlægge et særligt gruppetilbud til unge med angst og depression, nu giver problemer.

Det fortæller formanden for udvalget, Hans Holmer (SF), der sammen med EL og Hanne Dam stod udenfor det budgetforlig for 2020, hvor nedskæringen blev vedtaget. Han har stor forståelse for det opråb, som studielederen på Kolding HF & VUC nu kommer med til politikerne om snart at gøre noget for at hjælpe de mange elever på skolen, der har psykiske problemer.


Det her viser med al tydelighed, at der er skåret en forebyggende indsats væk, som havde en stor effekt.

Hans Holmer (SF)


Selv om han vurderer, at der er politisk velvilje overfor at hjælpe de unge sårbare, hvoraf en stor del af dem er elever på Kolding HF & VUC, kan han lige nu kun sige, at det er planen, at et forslag fra Venstre om at etablere et nyt tilbud først skal behandles politisk i februar eller marts.

- Jeg ville gerne gøre noget i morgen, men jeg har ikke pengene til det på udvalgets budget, siger Hans Holmer.

Annonce

Havde stor effekt

Han peger på, at han og kollegerne i social- og sundhedsudvalget er bevidste om, at de unge sårbare elever er en gruppe, de bør være særligt opmærksomme på.

- Som SF'er må jeg bare sige, at noget af det, der blev sparet væk var et vigtigt forebyggende arbejde, hvor vi sparer penge på kort sigt men ikke på længere sigt. Det er en dyrt betalt besparelse, og jeg håber, at man hurtigst muligt kan gøre noget.

- Det her viser med al tydelighed, at der er skåret en forebyggende indsats væk, som havde en stor effekt, siger Hans Holmer.

Sammen med besparelsen på Lær at tackle angst og depression for unge mellem 15 og 25 år nedlagde man også tre andre Lær at tackle-tilbud - et for voksne med angst og depression, et for folk med kroniske sygdomme og et for pårørende til folk med kroniske sygdomme. I alt kan man fra 2021 spare 559.000 kroner om året på dette.

I maj i år foreslog Venstres medlem af social- og sundhedsudvalget, Trille Nikolajsen, at etablere et nyt tilbud til 1,2 millioner kroner årligt. Det er dog først planen, at det skal politisk behandles efter nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce